Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viata este frumoasa si merita traita din plin

In cadrul zilelor "Panait Istrati", desfasurate la grupul scolar cu acelasi nume, a fost lansat volumul de debut al profesoarei Cornelia Horelu, "Dans cu viata". In deschiderea lansarii a vorbit directorul unitatii scolare, prof. Valentina Chelu, una dintre cele mai bune prietene ale autoarei. "In volumul "Dans cu viata" se confeseaza o poeta deosebita, care nu se falsifica, nu-si pune masti profitabile, nu vrea cu orice pret sa fie moderna. Ea urmeaza lirica dintotdeauna - cea care ni s-a transmis de la aedul orb pina in zilele noastre - si scrie o poezie orfica de incantatie sonora. Exista mult ritm si armonie in versurile sale de parca o muzica ii susura mereu in gind. In fond, nici nu-i de mirare, caci pentru Cornelia Horelu poezia si muzica au fost dintotdeauna sublime si gemene iubiri. Iata de ce ea are ceea ce nu au decit poetii adevarati: poezia ei este chiar muzica ei in "dansul cu viata"", a spus prof. Valentina Chelu. A urmat apoi alocutiunea profesoarei Aurelia Petcu, care a remarcat ca cele 30 de poezii te imbie sa patrunzi in vraja dansului si sa aluneci prin spatiu si timp. A fost citit un cuvint al profesorului psiholog Vasilica Varga, de catre profesoara Anca Lazarescu, apoi profesoara Corina Moroianu s-a referit la omul Cornelia Horelu. "Aceste poezii dezvaluie lucruri despre femeia Cornelia Horelu, despre universul copilariei sale, despre eternul feminin asa cum il percepe autoarea", a explicat prof. Corina Moroianu. Directorul general al editurii "Edmunt" la care s-a tiparit volumul, Stan Munteanu, a spus ca acest debut l-a convins ca Andre Malraux a avut dreptate atunci cind a spus ca orice ai face, nu ai cum sa tragi chiulul vietii, pentru ca intr-un final te prinde si te face ceea ce trebuie sa fii. Cornelia Horelu a devenit poeta pentru ca asa trebuia.
In final, autoarea a spus citeva cuvinte despre cum s-a nascut volumul de poezii, alegind sa aiba in surdina acompaniamentul muzical al Patriciei Kaas, cintareata preferata. "Cei care scriu sint considerati visatori, rupti de realitate, fara logica. Vreau sa sparg acest tipar si sa demonstrez ca exista o logica emotionala a celor care scriu. Acest volum l-am dedicat familiei mele, pentru ca mi-a asigurat starea de confort interior care sa-mi dea timp pentru scris, si prietenilor mei, care m-au ajutat sa-mi fie viata frumoasa si m-au incurajat. Pentru mine viata este un dans etern, se schimba numai partenerii si ritmul. Viata este frumoasa si merita traita din plin" a spus poeta Cornelia Horelu.
Tot ieri, in cadrul zilelor "Panait Istrati" a avut loc si cupa "Panait Istrati" la volei, moment coordonat de profesorii Roxana Dediu si Cornel Munteanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii