Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viata in "Colonia orfanilor" isi continua cursul mizer

Situatia tinerilor proveniti din centre de plasament, care si-au amenajat doua cocioabe pe terenul unei benzinarii situate linga fabrica de inghetata din zona soselei Rm. Sarat, nu a cunoscut nici o imbunatatire. In continuare acestia stau gramada in doua cocioabe, a cite 2 metri patrati fiecare, amenajate rudimentar din cartoane, bucati de lemn si celofane, ba mai mult, numarul lor a crescut ajungind la aproape 20 de persoane, fata de 9 persoane identificate initial de catre Primarie. De mentionat este ca printre "locatari" se numara acum si doua minore, dupa cum ne-au explicat chiar orfanii.
Desi o echipa de la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Braila a facut o ancheta sociala, iar edilul sef a promis ca le va acorda un sprijin in sensul de a beneficia de hrana de la Cantina de Ajutor Social si de a fi cazati la un asezamint de noapte pe o perioada scurta pina cind isi gasesc un loc de munca, situatia lor nu s-a schimbat. Muncesc cu ziua pe unde apuca si isi completeaza necesarul de hrana din cersit sau mila vecinilor care le cunosc situatia. Seara se aduna in bordeie, se incalzesc la soba improvizata intr-una dintre cocioabe, iar dimineata fiecare isi reia lupta pentru supravietuire.
Unul dintre "locatari" a povestit ca a venit la ei o echipa de la Primarie care s-a interesat de situatia lor si recunosc ca au fost invitati la Directia de Ajutor Social pentru a se gasi o solutie legala pentru problemele lor, dar la fel de senin a spus ca au refuzat invitatia, fara nici o explicatie: "Ne descurcam asa. Nu a vrut nici unul sa se duca, ne-am obisnuit". Mai mult, acesta a explicat ca acum se confrunta cu o noua problema: tinerii din cartier care periodic vin pe timpul noptii in colonie si ii ataca fara nici un avertisment. "Acum, pe timpul noptii, facem cu rindul de paza. Baietii din cartier se iau de fetele noastre si vin aici si ne bat".
Primarul municipiului, Constantin Cibu, s-a aratat contrariat de faptul ca, pina in prezent, situatia coloniei improvizate linga fabrica de inghetata din zona soselei Rm. Sarat nu s-a lamurit. Sursa citata a explicat ca tinerii au refuzat ajutorul municipalitatii si ca, in conditiile in care majoritatea dintre acestia nu sint din municipiu, competentele comunitatii locale sint limitate. "Oricum le-am pus in vedere ca trebuie sa paraseasca zona", a incheiat Cibu.
Reamintim ca orfanii locuiesc in zona de aproximativ 6 luni, in conditii insalubre printre mormane de gunoi si gramezi de pamint. Inainte de a se stabili pe terenul viran, acesti tineri locuiau in scari de bloc, dar dupa instalarea interfoanelor, ei au fost nevoiti sa plece.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii