Mergi la conţinutul principal

Vestitorii Naşterii Domnului Iisus Hristos, în redacţia «Obiectiv - Vocea Brăilei»

• câteva grupuri de colindători au bătut drumurile judeţului şi municipiului pentru a ne încânta cu tradiţionalele colinde de Crăciun • şi consilierii locali şi judeţeni au fost gazdele colindătorilor, după şedinţele de CJ şi CLM de ieri

 

Zeci de colindători ne-au trecut, ieri, pragul redacţiei, pentru a ne vesti Naşterea Domnului Iisus Hristos, tradiţia păstrându-se de ani buni. Primii care ne-au urat au fost câţiva elevi ai Liceului de Arte “Hariclea Darclee”. Ajutându-se de o chitară şi de un flaut, colindele lor au răsunat în clădire, iar la final au fost aplaudaţi de angajaţii ziarului. Au urmat fetele din cadrul Grupului “Padina”, din localitatea Victoria, iar la puţin timp după vizita lor, copiii de la Ansamblul “Valurile Dunării”, coordonaţi de dirijorul Marius-Mugur Anghelescu.

Şi părintele Cristian Ion, din cadrul parohiei “Sf. Ioan Botezătorul” din Ianca, însoţit de ceata de colindători, ne-a ales să-i fim gazde. Îmbrăcaţi în porturi populare vechi de zeci de ani, copiii ne-au cântat şi încântat cu colindele alese. Redacţia s-a umplut de miros de Mir Sfânt, iar Harul preotului l-am simţit cu toţii. “Cum voi sunteţi vestitori pentru oameni, scrieţi ştiri, aşa ne-am transformat şi noi, astăzi (ieri -n.r.), în vestitorii Naşterii Domnului Iisus Hristos şi am venit de la Ianca să vă colindăm”, ne-a spus părintele Cristian Ion, la final.

Vă mulţumim tuturor pentru că ne-aţi colindat, vă urăm Sărbători fericite alături de cei dragi, multă sănătate şi vă aşteptăm şi la anu', pentru a păstra tradiţia frumoasă!

 

Primăria şi Consiliul Judeţean, colindate de copii

Colindătorii au mers şi pe la instituţii, cum ar fi Primăria şi Consiliul Judeţean. La finalul şedinţei Consiliului Judeţean, câţiva copii au fredonat colinde, iar consilierii i-au ascultat cu mare drag. Micuţii au fost răsplătiţi cu cadouri. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la terminarea şedinţei Consiliului Local Municipal, când peste 10 elevi brăileni au intrat în sala de la CUP “Dunărea” şi le-au vestit Naşterea Domnului consilierilor locali. După ce copiii au fost răsplătiţi cu daruri,

edilul-şef al Brăilei a transmis un mesaj către cei prezenţi în sală: “Doamnelor şi domnilor consilieri şi stimaţi invitaţi, eu vă mulţumesc foarte mult pentru faptul că am reuşit să colaborăm pe parcursul acestui an. Este adevărat că am avut şi divergenţe, dar ştiţi că democraţia se naşte din astfel de lucruri, niciodată dintr-o viziune unitară. Vă aşteptăm de fiecare dată să vă spuneţi opiniile la comisii şi în plen. Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, celor din mass-media, pentru că aţi publicat de fiecare dată lucruri pe care noi le-am adoptat în şedinţă de Consiliu Local. Vă dorim «La mulţi ani!», iar în 2018 să avem proiecte mai bune decât cele din 2017!”. Consilierii au ciocnit pahare cu şampanie şi şi-au făcut urări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro