Mergi la conţinutul principal

Veste bună pentru brăileni! Bază sportivă modernă la Stadionul “Chimia” din Lacu Sărat

• la stadionul “Chimia” începe implementarea proiectului de investiții “Construire bază sportivă Tip 1, al Stadionului nr. 1” • terenul de fotbal va avea dimensiunile omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori

 

La începutul lunii septembrie 2020, primăria Chiscani anunța că a depus la Compania Națională de Investiții (C.N.I.) un proiect pentru realizarea, la Stadionul Chimia din Stațiunea Lacu Sărat, a unei baze sportive Tip 1. Iar ceea ce atunci poate părea ca o inițiativă de campanie electorală pentru unii, acum a devenit realitate.

Pe 19 decembrie 2022 s-a dat Ordinul de începere pentru etapa de proiectare  - faza adaptare la amplasament a obiectivului de investiții: “Construire bază sportivă Tip 1, al Stadionului nr. 1, Stațiunea Lacu Sărat, comuna Chiscani”, urmând ca proiectul să fie predat până pe 19 martie și apoi să înceapă construcția.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Investiții, firma care a câștigat licitația pentru realizarea acestui obiectiv sportiv fiind “Simion Construct”.

“Doamna director de la C.N.I. mi-a comunicat că Simion Construct este firma câștigătoare a licitației pentru construirea bazei sportive de la Stadionul Chimia din Stațiunea Lacu Sărat. Aceasta are ca termen luna martie pentru a se apuca de treabă acolo. Iar această veste ne dă speranțe că la începutul campionatului următor Sportul Chiscani va juca acolo”, ne-a declarat primarul Costică Cojea.

Vă reamintim că, în 2020, Unitatea Administrativ Teritorială Chiscani a câștigat un proiect care va fi finanțat de Compania Națională de Investiții. Valoarea estimată pentru baza sportivă de TIP 1 este de 1,7 milioane de euro și va fi realizată pe fostul teren de rugby.

Suprafața pe care se va realiza investiția la Stadionul Chimia este de aproximativ 13.202 mp. Terenul de fotbal, cu gazon sintetic, va avea dimensiunile omologate UEFA și FRF, va avea nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Va mai fi realizat un teren mic, ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și care va avea dimensiunea de 20 m x 40 m, o clădire destinată vestiarelor și birourilor administrative, o parcare pentru autovehicule și autocare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro