Mergi la conţinutul principal

Vernisaj la Centrul Cultural «Nicăpetre»

 

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, ora 11.00, la Centrul Cultural „Nicăpetre" va avea loc vernisajul expoziţiei personale Valeriu Herţa, designer şi grafician, preşedintele secţiei Grafică a Uniunii Artiştilor Plastici şi preşedintele secţiei Ex Libris a Societăţii Bibliofililor, ambele asociaţii din Republica Moldova.
Veleriu Herţa, născut în anul 1960, a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău, iar în prezent este profesor la Universitatea „Ion Creangă" din acelaşi oraş. A debutat în 1981, într-o expoziţie republicană de Ex Libris şi, de atunci, caligrafia artistică a devenit o constantă a creaţiei sale, pentru promovarea ei în rândul tinerilor organizând concursul „Crinii latini".
Valeriu Herţa este şi un gravor renumit. Stampele lui se disting prin precizia desenului, prin subtilitatea raportului dintre lumină şi umbră, prin armonia integrării formelor în compoziţie. Dintre cele mai valoroase gravuri, 22, realizate în perioade diferite, au fost donate pentru colecţia „Cabinetul de Stampe" a Bibliotecii Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova.
Valeriu Herţa, multiplu premiat în ţară şi peste hotare, expune la Brăila 55 de lucrări - desen, caligrafie, gravură şi grafică digitală - într-o formulă nouă, neconvenţională, adaptată spaţiului galeriei.
Pentru publicul interesat, maestrul va oferi o lecţie practică de caligrafie artistică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro