Mergi la conţinutul principal

Verificări interne la Poliția Brăila, după tragedia de pe DN 2B

• s-a confirmat oficial că șoferul autoturismului ce a fost găsit carbonizat, în urma accidentului  de pe DN 2B Brăila - Buzău este un tânăr de 22 de ani, încadrat din sursă externă, în noiembrie 2022, la Poliția Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică • pe 15 februarie, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe fiul său, de 22 de ani, din Brăila, inconștient în cadă, iar acesta a fost dus la spital • era același polițist care, miercuri, a decis să își ia viața, respectiv Bogdan Drăgulin, numele și mesaje de durere fiind postate pe Facebook •  au fost efectuate șapte ședințe de asistență psihologică de specialitate, iar pe 4 iunie, polițistul a fost reintrodus în serviciu în cadrul Biroului Ordine Publică • miercuri, 5 iunie, când și-a luat viața, acesta era în timpul liber

 

Moartea tânărului polițist de 22 de ani a provocat durere și îngrijorare, atât în rândul cunoscuților, care au venit cu mesaje pe rețelele sociale, dar și în rândul altor brăileni și   reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila. Polițistul decedat este Bogdan Drăgulin, avea vârsta de 22 de ani și era din Brăila. S-a confirmat oficial că șoferul autoturismului ce a fost găsit carbonizat, în urma accidentului dintre Lacu Sărat și Silistraru, este un tânăr încadrat din sursă externă, în noiembrie 2022, la Poliția Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică. A mai avut o tentativă de suicid în februarie, a fost examinat psihologic dar apoi a fost reintrodus în activitate.

După tragedia de miercuri, însă, toată lumea s-a întrebat de ce tânărul nu a fost examinat cu atenție și de ce a fost reintrodus în activitatea polițienescă. La nivelul IPJ Brăila se face o anchetă internă.

Potrivit datelor transmise de la IPJ Brăila, având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind evenimentul rutier din data de 5 iunie, Compartimentul Relații Publice din cadrul instuției este abilitat să comunice următoarele date: ”Din primele verificări efectuate, se pare că șoferul autoturismului ce a fost găsit carbonizat ar fi un tânăr, de 22 de ani, din Brăila, încadrat din sursă externă în luna noiembrie 2022 la Poliția Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică.

De asemenea, având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind o tentativă de suicid a acestuia, precizăm că, la data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că l-ar fi găsit pe fiul său, de 22 de ani, din Brăila, inconștient în cadă. Tânărul a fost preluat de un echipaj al ambulanței, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a se impune internarea acestuia”, explică reprezentanții IPJ Brăila.

 

În urma ședințelor de asistență psihologică, tânărul a fost reintrodus în activitate

Potrivit datelor transmise de la IPJ Brăila, având în vedere cele constatate (n.r. - posibila tentativă de sinucidere din februarie) au fost efectuate șapte ședințe de asistență psihologică de specialitate. De la momentul incidentului, polițistului i-a fost retras armamentul din dotare, desfășurând activități ce nu presupun relația cu publicul până la data de 30 aprilie a.c. ”Începând cu data de 1 mai, a efectuat serviciul de pază la sediul Poliției Municipiului Brăila cu armamentul din dotare. În această perioadă, nu au fost observate schimbări de comportament de natură a ridica suspiciuni. Astfel, la data de 4 iunie, polițistul a fost reintrodus în serviciu în cadrul Biroului Ordine Publică. La data de 5 iunie, la momentul producerii evenimentului rutier, polițistul se afla în timpul liber”, se arată în comunicatul IPJ.

Se mai precizează că, pentru clarificarea modalității de gestionare a acestei situații, conducerea I.P.J. Brăila a dispus efectuarea de verificări interne.

 

Mesajele de durere ale prietenilor

După cum v-am informat în ediția online, într-un mesaj postat după publicarea articolului privind decesul polițistului, în urma accidentului dintre Lacu Sărat și Silistraru, a fost menționat numele celui decedat, Bogdan. Pe Facebook, cunoscuții spun numai vobe de bine despre tânărul decedat mult prea devreme și au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

Din surse și mesajele de pe rețeaua de socializare am aflat că victima este Bogdan Drăgulin, polițist la Ordine publică.

Tovarășe, acum câteva zile îmi amintesc când stăteam la masă între prieteni și râdeam de toate întâmplările avute, nu am avut un contact îndelungat, dar ne înțelegeam de o veșnicie, ai plecat când viața începea să fie și mai frumoasă, ai lăsat în urma ta lacrimi, persoane dragi, prieteni, familie.. Aici, vom fi în urma ta, pe ultimul drum, apoi, tu de sus, să fii în urma noastră, a tuturor și să simțim mâna ta pe umăr în anumite momente pe care nu le putem duce! Odihnește-te în pace, tovarășe! 🕊️🖤 Bogdan Dragulin”, este mesajul unui amic.

Durerea este mare pentru toți cei care l-au cunoscut pe tânăr. ”Dumnezeu să te ierte “frumosule”, așa cum ne spuneam noi! Te-ai stins mult prea devreme! Ai fost un coleg deosebit, și chiar mi-a făcut plăcere să facem echipă! Ai grijă de tine, măcar printre îngeri!”;Adio suflet dulce și curat! Ai fost fratele pe care mereu mi l-am dorit și Dumnezeu mi te-a luat prea devreme! Ai fost o emblemă a moralității și a nobilimii! Te vom iubii veșnic!! Dumnezeu să te aibă în pază!!”, sunt doar două dintre mesajele postate pe rețelele sociale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro