Mergi la conţinutul principal

Verdict final: Clădirea Spitalului TBC «valorează» 900.000 de euro

După ce acum câteva luni administraţia judeţeană şi Congregaţia "Jesu", proprietar al clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, s-au înţeles să facă o nouă evaluare a imobilului, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a făcut publică suma stabilită de experţi în urma evaluării clădirii.
"S-a finalizat evaluarea făcută de expert şi s-a stabilit suma în jurul la 850.000-900.000 de euro. Din câte ştiu eu, la ultima negociere ajunsesem la 950.000 de euro. Dacă putem, în următoarea discuţie pe care o vom avea cu avocatul Congregaţiei să ajungem aproximativ la nivelul stabilit de evaluator sau puţin sub, sunt hotărât să îl achiziţionăm şi atunci închidem un subiect. Eu mi-aş dori să îl plătim în două etape. E şi un calcul făcut efectiv la plata chiriei, undeva între 3 şi 5 ani amortizăm această sumă", a declarat Francisk Chiriac.
Reamintim că, de mai bine de 5 ani, Consiliul Judeţean Brăila şi proprietarul Congregaţia "Jesu'" nu reuşesc să finalizeze negocierile privind vânzarea-cumpărarea imobilului. La ultima evaluare a clădirii Spitalului, făcută în 2014, a rezultat o valoare de 750.000 euro, sumă care nu a fost acceptată niciodată de către proprietar.
Chiriac a afirmat că a luat în calcul şi varianta ca, în viitor, să mute spitalul în altă locaţie. "În primă fază, după achiziţionare, spitalul va rămâne acolo. În faza a doua, peste ani câtiva, avem în vedere, asta şi în funcţie de programele guvernamentale şi fondurile existente şi alte programe pe care le vom face, ca acel spital să îl relocăm undeva la marginea oraşului , astfel încât să aibă toate condiţiile unui spital de pneumoftiziologie. Avem o idee ce vom face cu clădirea. O vom reabilita un pic o vom igieniza şi cred că se va preta foarte bine ca un spaţiu de arhivă unde lumea nu are acces foarte mult şi cred că e foarte bun pentru a avea arhivele CJ şi ale Primăriei", a adăugat sursa citată.
Până acum s-au făcut patru evaluări la Spitalul de Pneumoftiziologie. Prima a fost de 1.100.000 euro, a doua a fost în jur de 1.000.000 euro, a treia de 750.000 euro şi ultima, cea realizată de un evaluator agreat atât de CJ cât şi de congregaţia proprietară, de 900.000 de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro