Mergi la conţinutul principal

Verdele «fulger» al semafoarelor pentru pietoni, criticat la CLM Brăila

• consilierul municipal PNL, Petrică Popa, a sesizat în cadrul şedinţei ordinare a CLM Brăila de luna trecută, că unele semafoare pentru pietoni nu permit suficient timp pentru traversare • acesta a dat ca exemplu semaforul de la intersecţia străzii 1 Decembrie cu strada Griviţei • primarul Marian Dragomir a precizat că Poliţia Rutieră decide temporizarea, însă a promis că reprezentanţii IPJ vor fi sesizaţi în această privinţă

 

Faptul că unele semafoare pentru pietoni, montate în intersecţiile din Brăila, permit un timp foarte scurt pentru traversare, a reprezentat subiect de nemulţumire în rândul unora dintre consilieri municipali. Liberalul Petrică Popa a criticat acest aspect şi a solicitat Serviciului de Utilitate Publică Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) să intervină în vreun fel pentru a mări perioada în care pietonii pot traversa strada. Acesta a dat ca exemplu intersecţia dintre Strada 1 Decembrie cu Strada Griviţei, subliniind că de multe ori în acea zonă oamenii rămân  pe carosabil, pentru că nu au timp suficient să ajungă pe trotuar până la schimbarea culorii semaforului.

“O solicitare scurtă pentru SUPAGL. Dacă se poate să reanalizeze timpii de schimbare a semaforului de la intersecţia Republicii cu Griviţei, de la Piaţa Mare. După părerea mea şi a multor cetăţeni, timpii acordaţi sensului verde pentru pietoni sunt foarte - foarte mici. De multe ori, rămân foarte mulţi pietoni pe carosabil, nereuşind să treacă strada. Dacă se poate să se analizeze”, a declarat Popa.

Edilul-şef Marian Dragomir a declarat că ştie despre această nemulţumire a cetăţenilor, însă nu Primăria ia deciziile în astfel de situaţii, ci Poliţia Naţională, mai precis Poliţia Rutieră. Chiar şi aşa, primarul a promis că va sesiza mai departe, în speranţa că se va găsi o soluţie.

“Da. O să solicităm celor care au atribuţii în acest sens, analiza aspectelor pe care le-aţi menţionat dumneavoastră. Reglementarea regulilor de circulaţie în Municipiul Brăila se face de Poliţia Rutieră. Primăria Municipiului Brăila are doar rolul de a implementa prin marcarea trecerilor de pietoni, marcarea rutieră şi instalarea semnelor de circulaţie. O să avem o discuţie în acest sens şi o să le solicităm să reanalizeze. Dar decizia va fi a dânşilor. Noi doar o vom pune în practică dacă este cazul”, a explicat Dragomir.

 

Potrivit lui Jantea, poliţiştii au promis că vor remedia situaţia

 

La rândul său, viceprimarul Alexandru Jantea a precizat că s-a discutat despre problema semaforizării pe Strada Griviţei colţ cu 1 Decembrie, în cadrul Comisiei pentru siguranţă în trafic, iar reprezentanţii IPJ au promis că vor analiza şi vor adapta timpii de traversare. Cu toate acestea, Jantea a dorit să adauge că poliţiştii au dorit să sublinieze că timpii selectaţi în prezent pentru semafoare au fost gândiţi în aşa fel încât să nu se creeze ambuteiaje la următoarele intersecţii.

Şi consilierul municipal independent Lucian Căprariu a solicitat lămuriri privind semafoarele din zona parcării de lângă clădirea Primăriei, în timp ce consilierul Dan Păun (ALDE) a întrebat dacă semafoarele de la intersecţia Bulevardului A. I. Cuza cu Calea Călăraşilor ar putea fi aprinse în orele de trafic intens. Răspunsul a venit tot de la viceprimar, în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu reprezentanţii IPJ.

“Cu privire la semafoarele adiacente Căii Călăraşilor, la intersecţia cu Independenţei şi cel de la intersecţia cu Bulevardul Cuza, repet, în discuţiile pe care le-am avut în cadrul şedinţei Comisiei de siguranţă în trafic, reprezentantul IPJ ne-a menţionat în mod explicit că nu se pot aprinde şi folosi în mod normal, întrucât ar duce la ambuteiaje majore pe artera de circulaţie Calea Călăraşilor. Prezenţa lor în acele intersecţii reprezintă un moment de siguranţă în cazul în care se întâmplă anumite evenimente speciale cum ar fi vizita unui preşedinte, de exemplu. Dacă o situaţie impune, atunci se restricţionează traficul cu acele semafoare. IPJ a spus foarte clar: nu îşi dă acceptul cu privire la aprinderea acelor semafoare! Calea Călăraşilor, fiind semaforizată la intersecţia cu Griviţa, Mihai Bravu şi în Barieră, nu impune aprinderea acelor semafoare pentru că va conduce la ambuteiaje foarte mari”, a conchis Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro