Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Veniturile din chirii reprezinta doar 3% din total venituri"

Cu privire la pozitia adoptata de catre conducerea AVAS, directorul general al SC "Ceprohart", Dan Buteica, a subliniat ca dincolo de cifrele si statisticile seci prezentate de catre autoritate, activitatea de cercetare aduce venituri importante atit unitatii, cit mai ales sectorului economic care beneficiaza de pe urma cercetarilor realizate in institut, iar in acest ultim caz aceste beneficii sint mult mai greu cuantificabile. "Multe dintre activitatile de cercetare dezvoltare sint finalizate prin experimentarea pe instalatii pilot. Pe masinile pilot realizam si activitatea de microproductie, de unde obtinem venituri prin valorificarea produselor obtinute. De fapt, aceasta activitate este sursa prin care reusim sa sustinem activitatea de cercetare-dezvoltare. Intr-adevar, un surplus de spatiu sau mijloace fixe neutilizate il exploatam prin inchiriere, dar este bine de stiut ca in cazul institutului brailean de cercetare veniturile din chirii reprezinta doar 3% din total venituri", a subliniat Buteica.
De asemenea, sursa citata a prezentat o adresa a "Rompap" - organizatia patronala din care face parte si "Ceprohart" -, catre AVAS prin care patronatul subliniaza importanta continuarii activitatii de cercetare-dezvoltare la institutul brailean, lucru posibil printr-o privatizare de succes prin Asociatia Salariatilor. "Prezenta Institutului (SC "Ceprohart" SA Braila - n.r.) pe liste succesive de societati comerciale privatizabile a trezit interesul unor investitori doar pentru activele sub forma de cladiri, in special cele situate in centrul orasului Braila, neexistind intentia mentinerii activitatii de cercetare-dezvoltare-consultanta in industria de celuloza si hirtie. Fata de cele prezentate salutam si sprijinim hotarirea Asociatiei Programul Actiunii Salariatilor din SC "Ceprohart" SA Braila de a cumpara cele 163.920 actiuni detinute de AVAS. Preluarea de catre angajatii "Ceprohart" a actiunilor AVAS este pentru "Rompap" o garantie de pastrare a patrimoniului stiintific acumulat in acest domeniu si pentru continuarea si dezvoltarea activitatilor de cercetare-dezvoltare pentru sectorul de celuloza si hirtie", se arata in scrisoarea catre AVAS semnata de catre directorul general executiv, ing. Constantin Chiriac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii