Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A venit vremea calmantelor

V-au plictisit scalimbaielile politice din ultimele zile de la Bucuresti, asa-i? Si mofturile pline de ifose azvirlite ba de Felix, ba de un prostanac, ba de un ignorat de catre psihiatri, cu totii dublati de umilii lor slujbasi de partid... Astea sint simptomele unei boli cronice. Nu trebuie sa fii expert ca sa-ti dai seama ca si televiziunile de stiri si-au dat mina in mod tacit cu cei trei insi enumerati mai sus, incercind sa prezinte - de-a dreptul sau voalat, prin inocenta crainicelor zimbitoare - un presedinte cit mai murdar. Asta este simptomul manipularii. Cu totii au dreptate cind zic ca el, presedintele, e cel care a tirit Romania in acest scandal aparent fara sfirsit, fiindca - e adevarat - Traian Basescu a dat tonul. Acum e limpede ca o fata si-a aratat inainte de alegeri, si cu totul alta dupa ce s-a vazut presedinte. Cind a iesit la rampa si l-a atacat pe Patriciu pentru presupuse matrapazlicuri, opozitia a tacut milc. Carotarea aliatilor i-a priit. Dar cind seful statului i-a luat pe toti la rind, ei da, atunci s-a schimbat treaba. Pina si parintele FNI - acum parinte de canale media - si-a sarit din pepeni.
Interesant ca Basescu a deranjat tot felul de ciudati, dar nu si poporul care si-a pus sperantele in el, in decembrie 2004. De unde discrepanta asta? Sigur, nu-si inchipuia nimeni ca ar fi vreo legatura intre ce a facut poporul la alegerile din 2004 si ce fac alesii acum, dar parca ceva e-n neregula. Si, la urma urmei, ce-a facut presedintele? Doar a stricat acolo niste jocuri, a deranjat niste mafioti care stateau natafleata sa le pice para malaiata din diverse surse, pe cai mai mult sau mai putin morale si legale. E drept ca mafiotii au trudit ceva si au investit un pic pina sa-si faca pirtia pe unde sa le curga banii fara sa mai miste un deget, o valiza cu parale de uns usi inalte sau alte chestii de genul asta. Si cind s-au vazut baietii destepti descoperiti in fata prostimii, s-au simtit pusi la zid. De aici si reactia lor disperata. Totusi, ar trebui sa-i multumeasca presedintelui ca le-a dat un motiv sa mai iasa-n fata. Ce-ar fi fost Felix fara Basescu? N-ar fi devenit prostanacul si mai anonim fara Basescu? Iar tribunul la cine altcineva ar mai fi latrat? Cine si-ar mai fi facut/cumparat ziare si televiziuni? Bomboana pe coliva le-a pus-o tot presedintele, cind a convocat referendum pentru votul uninominal. Asa au ajuns cu totii la terapie intensiva, pe mina liberalului Nicolaescu - "contabilul", cum duios il alinta asistentele medicale pe holurile spitalelor. Va fi interesant de vazut daca o sa aiba liberalii lui Tariceanu grija de toti, sau daca toti or sa aiba grija sa nu crape Cabinetul lui Tariceanu si sa ramina astfel pe dinafara. Poporul isi pierde in mod constant interesul pentru scalimbaieli, iar timpul lucreaza astfel in favoarea votului uninominal, care, asa cum va cere referendumul pe aceasta tema, va intra in vigoare la alegerile locale si parlamentare din 2008. Oricit s-ar zbate martafoii alesi din greseala data trecuta. Sa le dea cineva un calmant, sint ultimele spasme.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii