Mergi la conţinutul principal

"A venit si vremea noastra!"

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, anunta cu satisfactie formarea unui "cartel" intre judetele Braila, Galati si Constanta, care, spune el, va actiona in interesul acestei regiuni, sub noua guvernare. Stancu a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca primele rezultate ale colaborarii strinse a celor trei judete s-au vazut deja in componenta Guvernului, in care fiecare dintre parti are cite un ministru: Constanta, pe cel al Mediului, Braila, pe cel al Sanatatii - Ionut Bazac si Galatiul, vicepremierul Dan Nica. "Sigur ca intelegerea noastra a fost pe zona, atit cu Galatiul cit si cu Constanta. A fost pentru prima data o intelegere pe regiune, in care noi, cele sase judete din Regiunea 2 Sud-Est am luat trei ministri. Mai exact, noi, jucatorii principali, Galati, Constanta si Braila, am luat fiecare cite un ministru. Ba chiar, daca ar fi sa fiu sincer, as putea spune ca noi, brailenii, avem o jumatate de ministru la Mediu si o jumatate la Sanatate, deci avem doi ministri la pachet. In ce priveste secretarii de stat si directorii agentiilor guvernamentale, am avut niste discutii la nivel national si poate sa mai prindem ceva, fie la secretari de stat sau la agentii. Nu as vrea sa vehiculez acum nume, acestea sint stabilite, sint transmise la Bucuresti, dar discutiile vor continua. In ce priveste Parlamentul, avem un presedinte de comisie, in persoana lui Mihai Tudose, la Comisia economica a Camerei Deputatilor, deci sintem bine reprezentanti si din acest punct de vedere".
Liderul local PSD promite ca noul parteneriat intre PSD-istii din cele sase judete se va vedea si in rezolvarea diferendelor dintre Braila si Galati, pe tema miei de hectare, prin gasirea unei solutii agreate de ambele parti : "Probabil ca foarte curind vom avea o conferinta de presa comuna cu Galatiul si dorim sa armonizam interesele celor doua judete, pentru ca am ajuns, in sfirsit, la concluzia ca numai impreuna putem sa realizam lucruri importante, in special pe zona de infrastructura. Sintem hotariti sa actionam inca de la inceputul anului 2009, pentru a ne racorda la unul dintre cele doua culoare, 4 sau 9, si cred ca printr-un efort comun putem face lucruri importante. Sa nu uitam ca in cele sase judete din Regiunea noastra avem 5 presedinti de consilii judetene si cinci primari de municipii, sintem singura zona din tara care avem astfel de rezultate, deci cu exceptia Tulcei, toate celelalte cinci judete sint sub administratie social-democrata. Asta ne face sa avem speranta ca, in sfirsit, viitorul poate sa fie inclinat si spre zona noastra, pentru ca inainte el era inclinat catre zona Ardealului sau a Moldovei, dar acum a venit si vremea noastra. Am discutat cu partenerii nostri din Galati despre un spital semiregional, intre cele doua orase, despre o sala de sport de minimum 5000 de locuri, despre un stadion, discutam despre aeroport si pod. Exista chiar ideea de a obtine o garantie si de a-l face impreuna, cele doua sau trei administratii, iar banii sa fie rambursati intr-o perioada de timp".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro