Mergi la conţinutul principal

Vedeta blindată "Opanez" monitorizează traficul pe Dunăre

* nava Flotilei Fluviale execută un marș de instrucție între Portul Militar Brăila și km. 1075 al Dunării * vedeta blindată a tranzitat, deja, ecluzele "Porțile de Fier" 1 și 2, execută exerciții de descoperire a țintelor aeriene și terestre și controlează ambarcațiunile suspecte de trafic ilegal, pe întreg sectorul românesc al Dunării

 

Potrivit Comandamentului Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", încartiruită la Brăila, vedeta blindată "Opanez", din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, execută, în această perioadă, un marș de instrucție pe Dunăre, între Portul Militar Brăila și kilometrul 1075. Marșul reprezintă o "secvență de instrucție" care face parte din Exercițiul "Danube Protector 21" și cuprinde activități de actualizare a bazei de date geografico-militare și de navigație, precum și antrenamente pentru consolidarea deprinderilor echipajelor de utilizare a tehnicii și aparaturii de la bord.

În tot acest timp, echipajul vedetei blindate "Opanez" va monitoriza traficul fluvial în timpul executării navigației, va tranzita ecluzele "Porțile de Fier" 1 și 2 și va executa numeroase exerciții de asigurare a vitalității navei (lupta împotriva incendiilor la bord și lupta împotriva găurilor de apă), de protecție a forței, de descoperire a țintelor aeriene și terestre, precum și exerciții de inspecție și control la ambarcațiunile suspecte de trafic ilegal.

 

 

"Marșul navelor militare fluviale pe întregul sector românesc al Dunării face parte din Planul anual de instrucție al Forțelor Navale Române și este menit să dezvolte abilitatea Armatei Române de a răspunde, rapid și eficient, la un spectru larg de amenințări pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice, contribuind la întărirea capacității de gestionare a unor potențiale crize care ar putea apărea în regiune", precizează surse din cadrul Flotilei Fluviale.

"Danube Protector 21" reprezintă un exercițiu cu trageri de luptă reale pe Dunăre, derulat începând din toamna anului trecut. La acea dată, au participat un monitor, trei vedete blindate, patru vedete fluviale și două nave de sprijin logistic din structurile subordonate Comandamentului Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", de la Brăila, care au desfășurat acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicație fluviale și trageri cu muniție de război. Prin intensificarea activităților de instruire, Forțele Navale Române își consolidează capacitatea de reacție pentru asigurarea securității pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice. Exercițiile s-au desfășurat pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării, cu sprijinul corvetei 260 a Forțelor Navale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro