Mergi la conţinutul principal

Vești bune de la Guvern. Intră mai devreme banii în cardurile sociale

• în contextul sărbătoririi Paștelui Catolic la 31 martie, oficialii din Guvern au decis să vireze beneficiarilor, banii mai devreme • adică, în loc să acorde acei 250 de lei în luna aprilie așa cum era prevăzut inițial, reprezentanții MIPE au anunțat că sumele intră în carduri chiar zilele acestea • pe lângă acest sprijin, beneficiarii vor mai primi în acest an și pachete alimentare în valoare de 125 de lei

 

Beneficiarii cardurilor sociale de la stat, acordate prin Programul ”Sprijin pentru România” vor primi o nouă tranșă de bani pentru alimente și mese calde. Reprezentanți din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au anunțat că sumele aferente acestui ajutor vor fi acordate mai devreme față de obicei, pentru că se apropie sărbătoarea Paștelui Catolic. Cu alte cuvinte, dacă în mod obișnuit, cardurile sociale sunt alimentate o dată la două luni, între zilele de 26 și 30 ale lunii, de această dată vor fi încărcate cu o lună în avans. ”Da, am început să virăm banii mai devreme (...) Zilele acestea, până la sfârșitul săptămânii, se alimentează tot ce am mai primit, inclusiv restanțe de la Poștă. Practic, acum închidem toate plățile către beneficiarii vechi, cu tranșa numărul 10 și din aprilie vom alimenta cardurile pentru noii beneficiari deci, tranșa 11”, a declarat pentru cotidianul ”Obiectiv”, subsecretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, brăileanul Răzvan Popescu.

La Brăila, aproximativ 46.000 de persoane primesc acest tip de sprijin de la stat. Vorbim mai exact despre pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei; copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei; familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare și persoanele fără adăpost.

Pe lângă acest tip de sprijin privind cardurile sociale, beneficiarii vor mai primi în acest an și pachete cu produse alimentare, în valoare de 125 de lei, după cum a mai precizat subsecretarul de stat. Acestea se vor acorda de două ori pe an. ”Așa este. Mai sunt prevăzute pentru anul acesta două tranșe cu pachete alimentare de 125 de lei, dar când va începe acordarea lor, încă nu vă pot spune, pentru că suntem încă în procedura de achiziție. Și nu vrem să le acordăm nici înainte de alegeri cu 30 de zile, pentru că nu avem voie, și căutăm o soluție astfel încât totul să se deruleze fără probleme” a mai spus, oficialul din MIPE, Răzvan Popescu.

Reamintim că șefii din Guvern au aprobat, în acest an, mai multe modificări privind ajutoarele sociale, majoritatea fiind valabile din 2025. Sunt schimbări atât în ceea ce privește valoarea ajutorului, cât și a categoriilor de beneficiari. Concret, începând de anul viitor până în 2027 inclusiv, sumele vor fi înjumătățite, respectiv la 125 de lei și se vor vira doar de două ori pe an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro