Mergi la conţinutul principal

Veşti bune pentru fermieri: Au pariat pe grâu şi au câştigat

• cotaţia este în urcare şi a ajuns aproape de 1 leu/kg • “Urmează campania de însămânţări la grâu, iar recomandarea mea este ca după răsărire să se i aplice o udare, plus îngrăşământ, pentru rezultate extrem de bune vara viitoare, la recoltare”, susţine omul de afaceri Aurel Gropeneanu    

 

Veşti bune pentru fermierii brăileni care nu s-au grăbit să vândă la recoltare producţia de grâu obţinută în această vară: cotaţia la bursa internaţională a ajuns la 207 euro/tonă, adică undeva la 962 lei/tona. “După cum am anticipat încă din primăvară, producţia de grâu din acest an a fost una foarte bună, iar cine nu s-a grăbit să o valorifice imediat are acum şansa să obţină un preţ foarte bun. Dacă are posibilitatea să mai aştepte, să o facă! Cotaţia va urca în continuare. În altă ordine de idei, urmează din a doua jumătate a lui septembrie perioada optimă de înfiinţare a culturilor de grâu. Recomandarea este ca după răsărire să i se aplice o udare, mai ales că irigaţiile sunt acum mult mai la îndemână, şi în plus să-i aplice şi îngrăşământ cât trebuie astfel încât cultura să intre în iarnă cu plante aflate deja la etapa de înfrăţite. Dacă vom avea o iarnă bună, garantat şi anul viitor vom avea recolte frumoase”, ne-a declarat Aurel Gropeneanu, unul dintre fermierii importanţi din judeţul nostru.

După cum rezultă dintr-un studiu recent al celor de la agrogo.ro, grâul de panificaţie a cunoscut o uşoară creştere a cotaţiei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, fenomenul apare şi la marile burse (MATIF Paris sau CME Chicago), unde cotaţia este pe un uşor trend ascendent, pe baza ultimelor informaţii oferite în raportul USDA pe luna iulie.

La nivelul judeţului nostru această cultură a fost înfiinţată pe o suprafaţă de 63.800 ha, cu o producţie totală de circa 324.000 tone, rezultând o producţie medie de 5,1 tone/ha.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro