Mergi la conţinutul principal

Vatman agresat și autovehicule vandalizate - bilanțul ultimei luni la „Braicar”

* începând cu jumătatea lunii martie, indivizi certați cu legea au spart geamuri, au distrus scaune, au incendiat recipienții cu soluții dezinfectante și au mânjit cu grafitti mai multe autobuze și tramvaie aflate pe traseu * totul a culminat cu agresarea fizică a unui vatman, de către indivizi necunoscuți, în urmă cu două săptămâni * "Actele de vandalism au generat blocări ale vehiculelor pe perioada reparațiilor, costuri suplimentare și, totodată, disconfort călătorilor", a precizat directorul Braicar SA, Cristian Domnițeanu

 

După ce, recent, am prezentat în paginile cotidianului nostru mai multe cazuri de distrugeri comise de minori certați cu legea și cu bunul simț - care tăiaseră cu cuțitele tapițeria scaunelor din mijloacele de transport în comun - faptele reprobabile comise de răufăcători s-au amplificat, în loc să se mai domolească, cu toată că poliția stă cu ochii pe ei. Deducem că, în ciuda eforturilor depuse de autorități, infractorii își fac de cap iar spiritul civic lipsește cu desăvârșire, deși ne batem cu pumnul în piept că suntem țară europeană.  

"Din păcate, în ultima perioadă de timp, s-au amplificat actele de vandalism asupra mijloacelor de transport în comun, proprietatea SC Braicar SA Brăila, bunuri achiziționate cu finanțare venită din partea Primăriei Municipiului Brăila. Aceste acte de vandalism au fost semnalate, cu precădere, începând cu data de 15 martie 2021", ne-a precizat directorul companiei de transport public de călători, ing. Cristian Domnițeanu.

Vădit afectat de situație, directorul Braicar SA Brăila ne-a spus că, în ultima lună, au fost distruse mai multe scaune, au fost sparte geamuri și au fost inscripționate cu grafitti interioarele mijloacelor de transport în comun. Mai mult, au fost semnalate cazuri în care răufăcătorii au incendiat dispenserele cu soluții dezinfectante aflate la dispoziția călătorilor, punând astfel în pericol siguranța oamenilor. Toate aceste acte de vandalism au culminat cu agresarea fizică a unui vatman aflat pe traseu, în seara zilei de 9 aprilie, ora 19.00, în zona cartierului Vidin. Potrivit unor surse, mijlocul de transport în comun se retrăgea către depou.

Cazurile de mai sus au fost prezentate poliției, oamenii legii efectuând, în prezent, cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a răufăcătorilor. 

"Mijloacele de transport în comun sunt bunuri puse la dispoziția călătorilor și sunt utilizate de întreaga populație a municipiului. Actele de vandalism au generat blocări ale vehiculelor pe perioada reparațiilor, costuri suplimentare cu efectuarea înlocuirii subansamblelor deteriorate și, totodată, disconfort călătorilor prin neasigurarea numărului necesar de vehicule - conform programului de transport - și, implicit, a frecvenței de circulație", a mai precizat ing. Domnițeanu.

Directorul companiei ne-a asigurat că SC Braicar SA Brăila depune toate eforturile pentru creșterea calității serviciului prestat în condiții optime de siguranță și confort, actele antisociale prezentate mai sus creând mari prejudicii societății de transport, precum și comunității.

Cu alte cuvinte, putem avea autobuze și tramvaie curate și condiții optime de transport, dacă n-am fi la discreția infractorilor. Nu mai punem la socoteală limbajul suburban, infect, al unora care își fac veacul prin tramvaie și autobuze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro