Mă văd în ultima perioadă ținta unor atacuri venite din partea unor oameni tineri, pe care i-am încurajat să intre în politică și despre care am crezut că pot avea o carieră politică constructivă, vizionară, bazată pe proiecte, și nu pe bârfe mărunte, care nu cadrează cu prestanța unui politician. Cred în predarea ștafetei către tineri, dar nu pot accepta ca numele meu să fie târât în mocirlă, de tineri imaturi.
Aș fi putut conduce filiala PNL Brăila încă de acum mulți ani, mi s-a propus acest lucru în mai multe rânduri, dar am considerat că viitorul trebuie să fie al tinerilor, indiferent că a fost vorba despre consilieri locali, județeni, secretari de stat, președinți de organizații. Am crezut mereu că experiența unora ca mine, alături de entuziasmul lor, sunt cea mai bună rețetă pentru o echipă performantă.
Să vină cineva să mă acuze de pesedism, mi se pare o nedreptate pentru mine, dar și un afront adus echipei din care fac parte de aproape 30 de ani. Am fost mereu membru PNL, am avut mereu principii liberale, am o meserie liberală, am ajutat la construcția și dezvoltarea PNL în județul Brăila. I-aș invita pe cei care vorbesc astăzi fără sens să facă o analiză a evoluției în timp a numărului de primari, consilieri locali și județeni ai PNL în județul Brăila și a scorurilor obținute în campaniile electorale generale, prezidențiale sau europarlamentare.
Singura explicație pe care o găsesc pentru aceste atacuri incalificabile este că unii confundă o organizație politică cu o gașcă. Cred că domnul deputat Alexandru Popa este prea necopt ca să înțeleagă ce înseamnă diplomație sau negociere. Și mai cred că se folosește de numele și imaginea mea, pentru a accede într-o funcție unde îi doresc să facă față.
Da, cu siguranță, în decursul timpului, PNL a negociat cu PSD, dar și cu oricare altă formațiune politică, atunci când a fost nevoie, pentru că politica așa se și definește, ca o artă a negocierii. Pentru proiectele județului Brăila, am încercat să găsim soluții, fiindcă nu jocul contează, ci ceea ce se întâmplă în comunități. Spre deosebire de alte județe, primarii PNL din Brăila au primit finanțări, chiar și când ne-am aflat în opoziție,
pentru că asta ne-a interesat: să facem proiecte, să atragem fonduri, să realizăm investiții pentru oameni, nu să transformăm totul într-un circ, așa cum vor unii acum. Gazele, apa, drumurile, nu trebuie să aibă culoare politică, important este să-ți susții aleșii locali, să poată realiza proiectele necesare în comunitățile lor.
Sper ca domnul Popa să reușească acest lucru, din postura de parlamentar și de președinte al PNL Brăila, fără niciun dialog cu președintele PSD al Consiliului Județean Brăila și fără nicio discuție cu cei de la USR-PLUS, care conduc acum Ministerul Dezvoltării.
Este un gest lipsit de eleganță ca, abia intrat în familia liberală, să ataci oamenii care construiau organizații PNL, într-un județ ”roșu”, în vremurile în care domnul Alexandru Popa încă nu știa unde este poarta grădiniței. Membri cu experiență în PNL se trezesc puși la colț de cineva care, până una-alta, nu se poate lăuda cu mari performanțe în politică. Este o practică jalnică de dezinformare, foarte caracteristică ”când nimic nu ai a spune”, vorba lui Eminescu.
Îi doresc domnului Popa și echipei pe care acesta spune că o va construi să fie eficienți și să obțină, politic și în administrație, mai mult decât am făcut-o noi, vechii liberali, în vremuri în care eu mă țineam de ”pesedisme”.
Notar Vasile Varga
Vechi liberal