Mergi la conţinutul principal

Vasile Constantin Varga s-a vaccinat și a cerut lămuriri în CJ privind rapelul

* consilierul județean PNL Brăila, Vasile Constantin Varga, a anunțat că s-a vaccinat deja împotriva virusului SARS-CoV-2, însă s-a arătat îngrijorat că nu va primi și a doua doză * acesta a precizat că a fost ”mai norocos” privind obținerea vaccinului, deoarece suferă de o problemă de sănătate, fără însă a intra în detalii * președintele CJ Brăila, Francisk Chririac, a precizat că Direcția de Sănătate Publică este coordonatorul acțiunii de vaccinare, subliniind că de acolo își poate primi liberalul răspunsul privind rapelul

 

Consilierul județean PNL Brăila, Vasile Constantin Varga, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Acesta s-a confesat în cadrul ședinței ordinare, de ieri, a Consiliului Județean Brăila, în cadrul rubricii ”Alte probleme”, în încercarea de a obține mai multe detalii despre aprovizionările din spitale cu a doua doză ce trebuie administrată celor care s-au vaccinat într-o primă etapă. Varga are 35 de ani, însă a ținut să sublineze că ”a fost mai norocos” în ceea ce privește vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, deoarece are anumite probleme de sănătate. Cu toate acestea, consilierul nu a intrat în detalii în legătură cu afecțiunile de care suferă.

”Domnule președinte, aș avea o întrebare scurtă la dumneavoastră. Ce știm despre celelalte doze de vaccin pe care, teoretic, ar trebui să le mai facă aceia care s-au vaccinat în tura a doua? Pentru că anumite surse spun că nu ar mai fi existente la spital, la ora aceasta. Ce cunoștințe aveți dumneavoastră? (...) Avem dozele existente acum la spital? Eu unul m-am vaccinat. Am o problemă de sănătate și am putut face parte - sau fiind «mai norocos», ca să spun așa -, dintre cei care s-au vaccinat acum, în tura a doua. Și am rapelul programat undeva pe 12 februarie” , a declarat Varga.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, l-a informat pe liberal că Direcția de Sănătate Publică este cea care are în coordonare acțiunea privind vaccinările, astfel că este singura sursă care îl poate edifica în legătură cu momentul în care trebuie să se prezinte la spital pentru cea de-a doua doză de vaccin.

”Eu am cunoștințe că toate aceste informații le deține Direcția de Sănătate Publică. Eu nu am alte informații, decât din presă. Pentru că nu e ceva în subordinea mea. Știu că sunt anumite probleme și că datoria noastră este să creăm fluxul de personal medical la Spitalul Județean pentru a se vaccina. Vă spun că SJU Brăila nu a rămas cu nicio doză nefolosită. S-a vaccinat toată lumea care a fost programată. Așteptăm cu nerăbdare și dorința mea personală este să se vaccineze cât mai mulți brăileni -, să trecem cu bine peste această perioadă. Știți foarte bine că vine și cel de-al doilea vaccin, dar se pare că sunt probleme cu rapelul la primul vaccin. Cu siguranță veți fi anunțat de către DSP atunci când trebuie să vă faceți rapelul. Pentru că aveți acea înscriere. Dumneavoastră să vă prezentați în data stabilită pentru rapel. Dacă vor exista probleme, cu siguranță cei de la DSP vă vor anunța. Poate că vor decala cu o zi - două, până când vor veni dozele. Adică nu vă vor purta pe drumuri. Sper!”, l-a sfătuit președintele CJ pe consilierul PNL.

Chiriac a ținut totuși să adauge că în Brăila întregul proces legat de vaccinări anti-COVID-19 merge mai bine decât ce se întâmplă la nivel guvernamental, însă ulterior a închis subiectul punctând că preferă să nu comenteze mai multe și doar să ”facă administrație”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro