Mergi la conţinutul principal

Vasile Constantin Varga: “În CJ este o maşină de vot, care lucrează la capacitate maximă, însă nu lucrează pentru cetăţeni ci strict după interes”

Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât şi în CJ multe nume noi de la PSD şi PNL. Ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a lansat invitaţii noilor aleşi pentru a răspunde câtorva întrebări. Din păcate, unii nu ne-au răspuns nici până acum, drept urmare am trecut la eşalonul doi: consilieri aflaţi la al doilea mandat. Astăzi, Vasile Constantin Varga, consilier judeţean PNL, 35 de ani, notar.

 

- Cum vă simţiţi la şedinţele CLM Brăila?

- Fiind la al doilea mandat de consilier judeţean, vă pot spune că nu reprezintă o experienţă inedită. Mă bucură însă actuala componenţă a Consiliului judeţean, fără anumite persoane care perturbau şedinţele şi le duceau la cealaltă extremă, a grotescului, a lipsei de bun simţ.


- Ce nu vă place?

- Lipsa de implicare a multora dintre colegi. Uită că au fost aleşi de cetăţeni pentru a le reprezenta interesele şi nu interesele partidului pe lista căruia au fost înscrişi. Mi-aş dori mai multă implicare, dezbateri ample ale proiectelor de pe ordinea de zi, şi nu ridicarea mâinii după dictare, şi vă dau un exemplu concret: la şedinţa din ianuarie a Consiliului judeţean s-a stabilit alocarea sumei de 3 miliarde de le vechi pentru funcţionarea patinoarului, din punctul meu de vedere bani aruncaţi de pomană pentru o instituţie din subordinea Primăriei, care datorită situaţiei actuale COVID-19, este închisă, şi chiar dacă ar fi funcţionat, mai mult de 3 luni pe an nu funcţionează. Gândiţi-vă ce s-ar fi fi putut face cu 3 miliarde de lei, la care se mai adaugă alte 3 miliarde de lei contribuţia Primăriei Brăila, total 6 miliarde de lei alocaţi pentru funcţionarea patinoarului, care şi în prezent este închis. În CJ este o maşină de vot, care lucrează la capacitate maximă, însă nu lucrează pentru cetăţeni ci strict după interes. 
 

- Aţi schimba ceva la modul de organizare şi funcţionare al şedinţelor?

- Dacă ne referim la organizare, nu cred că e cazul să schimbăm ceva anume, aparatul din cadrul Consiliului Judeţean este compus din oameni bine pregătiţi care oferă din timp informaţiile necesare bunei desfăşurări a şedinţelor. Pentru bună funcţionare însă, mă văd nevoit să mă repet, cred că este normal şi firesc ca toţi consilierii judeţeni indiferent de formaţiunea politică, să dea dovadă de implicare, dezbateri ample ale proiectelor, fiecare să contribuie cu idei, cu proiecte concrete, păreri pro şi contra, pentru că fiecare în parte este un bun profesionist în ceea ce desfăşoară în afara funcţiei de consilier, şi cred eu, poate aduce o plus valoare proiectelor propuse spre dezbatere în CJ. 


- Aveţi vreun proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PNL, eventual şi al PSD, să-l promovaţi până la sfârşitul mandatului?

- În primul rând aş sublinia un sector de importanţă majoră, Sănătatea! 

Îmi doresc ceea ce îşi doresc toţi brăilenii, un sistem medical foarte bine pus la punct, investiţii majore în spitalele brăilene, atât cele din municipiul Brăila, cât şi cele din judeţ,îmbunătăţirea actului medical prin reorganizare coerentă a Spitalului Judeţean şi transformarea Maternităţii într-un spital integrat "Mama şi Copilul".

În al doilea rând, militez pentru înfiinţarea Asociaţiei "Fabricat în Brăila", după modelul celor din Cluj, prin care producătorii locali îşi pot vinde produsele on line oriunde în România. 

Şi în al treilea rând, îmi doresc ca la nivelul judeţului Brăila să nu mai existe drum judeţean neasfaltat. Uniunea Europeană ne oferă sumele necesare pentru a implementa proiecte de infrastructură. Avem posibilitatea de a atrage aceste fonduri europene, însă lipseşte cu desăvârşire profesionalismul celor ce ar trebui să facă asta. Vedem oraşe precum Cluj şi Timişoara, premiante în atragerea de fonduri europene, de ce ei pot şi noi nu? Aşteptăm doar bani de la Guvern...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro