Mergi la conţinutul principal

Vasile Blaga: «Bunea Stancu n-a ţinut cont cât e averea lui şi cât e a judeţului»

Sute de membri şi simpatizanţi ai partidului de dreapta format din PNL-PDL s-au adunat ieri la Casa Tineretului pentru a-l întâmpina pe candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis. Preşedintele PNL nu a venit singur, ci însoţit de copreşedintele Alianţei, PDL-istul Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu (FC), precum şi alţi lideri politici din ţară. Concret, pe lângă cei trei politicieni, la eveniment au mai participat: Răducu Filipescu (vicepreşedinte PNL, preşedinte CJ Călăraşi), Mihai Voicu (vicepreşedinte PNL), Cezar Preda (vicepreşedinte PDL), Nini Săpunaru (vicepreşedinte PDL), senatorul liberal Cătălin Boboc (vicepreşedinte PNL), deputatul PDL Alexandru Nazare (copreşedintele ACL Brăila), precum şi deputatul Vasile Varga (vicepreşedinte PNL). Rând pe rând, aceştia au luat cuvântul exprimându-şi speranţa că vor reuşi să câştige alegerile pentru preşedinţia României. Trebuie precizat că la întâlnire au fost prezenţi în sală primarii PNL-PDL, consilieri judeţeni şi municipali, vicepreşedintele CJ Ovidiu Nechita şi viceprimarul Alexandru Dănăilă, liderul FC Brăila Marius Terzea, precum şi fostul candidat la Primăria Brăila din partea PRM, Adrian Vacu, acum secretar general PNL. Potrivit liderului PNL Brăila, Cătălin Boboc, evenimentul a avut ca scop marcarea momentului declanşării campaniei de strângere de semnături pentru Klaus Iohannis, în faţa Casei Tineretului fiind montat şi un cort cu acest scop.

Blaga a avut un discurs anti-Stancu

Liderul PDL Vasile Blaga, totodată şef de campanie al Alianţei Creştin Liberale pentru alegerile prezidenţiale a ţinut să atragă atenţia membrilor PNL-PDL în privinţa importanţei activităţii de strângeri de semnături. Interesant însă este faptul că liderul de la Bucureşti a susţinut un discurs anti-Gheorghe Bunea Stancu şi îndreptat clar împotriva administraţiei PSD Brăila, îndemnându-i pe simpatizanţi să facă la fel, în campanie. "Dragi prieteni, nicăieri, dar nicăieri nu era mai necesară această acţiune de a crea o forţă politică de centru-dreapta puternică, ca în Brăila, în oraş şi în judeţ, sau în Galaţi, la fel, în oraş şi în judeţ. De 24 de ani conduc aici PSD-iştii şi ăsta e tipul clasic de administraţie pesedistă. Aţi văzut, Bunea Stancu... Eu nu vreau rău la nimeni, dar asta e viaţa! N-a ţinut cont cât e averea lui şi cât e a judeţului... Toată a fost a lui! Trebuie să o spunem pentru că puterea are nume peste tot. Şi în Brăila puterea înseamnă Bunea Stancu, înseamnă Simionescu şi trebuie să spuneţi lucrurile astea, nu cu jumătate de gură. Acum sunteţi lângă Klaus Iohannis, acum sunteţi cu forţa şi cu sufletul în această bătălie!", a declarat Blaga.
Mergând pe aceeaşi linie, Blaga a ţinut să atragă atenţia liderilor ACL Brăila în privinţa necesităţii colaborării pe plan local. "Cum adică azi vă întâlniţi pentru prima oară în Birourile Permanente Judeţene? Dar ce aţi păţit? Cam lungi concedii! Să ştiţi, această bătălie nu este pentru Klaus Iohannis, nici pentru Blaga, nu este nici măcar pentru marele Partid Naţional Liberal, este pentru România. Uitaţi-vă la acest Ponta, tineretul pesedist este mult mai rău decât vechii PSD-işti, măcar ăia mai aveau o mână de obraz. Ăştia n-au (...) Apropo, în Brăila sunteţi campioni şi la şomaj şi mai ales la şomajul care nu se vede. Adică latura aceea de şomaj în care lumea nu primeşte îndemnizaţii. Spuneţi lucrurile astea, dragi militanţi, dragi colegi care conduceţi Alianţa Creştin Liberală, cele două partide şi marele Partid Naţional Liberal", a mai completat acesta.
De asemenea, Blaga a avut un mesaj autoritar şi vizavi de restul membrilor şi simpatizanţilor prezenţi în sală. "Cu un cort în faţă aici nu se face primăvară. De mâine dimineaţă (n.r. astăzi) miile de militanţi ai celor două partide - din uşă în uşă! Avem cu ce ne mândri, avem un candidat de nota 10, pe domnul Klaus Iohannis şi să nu mai aud că «noi vă vom raporta săptămâna viitoare». Eu sunt băiatul rău, sunt şeful de campanie şi vă spun lucrurile aşa cum sunt, nu cum ar vrea unii să le vadă. (...) De aceea dragilor, unii care mai sunt nehotărâţi să se hotărască! Marele Partid Naţional Liberal va fi înregistrat până la sfârşitul anului. Nu vor mai fi două partide. Unul singur. Cui nu-i place, valea! Ţara e mare şi partide destule", a fost mesajul liderului PDL-ist.

Iohannis şi-a prezentat viziunea pentru România

La rândul său, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a dorit să îşi prezinte câteva dintre ideile pe care le are în plan, în cazul în care va ajunge la Cotroceni. "E bine să fie preşedintele României candidatul PSD-ului? Dacă nu, atunci îmi permit să vă propun altceva. Îmi permit să vă spun care este viziunea mea pentru România. Este extrem de simplă. Eu doresc ca după zece ani de guvernare de dreapta, România să fie prosperă şi puternică. Ce înseamnă România prosperă pentru Brăila? Înseamnă locuri de muncă, legături la infrastructura naţională, dezvoltare economică în aşa fel încât fiecare are ce îi trebuie şi copiii dumneavoastră nu mai trebuie să meargă în vest să lucreze. Vor găsi de lucru aici, la dumneavoastră acasă, dacă vor să muncească. O Românie puternică, respectată şi în Europa, şi în lume. Noi nu dorim să dăm apă la moară celor care vor să facă Uniunea Europeană cu două categorii de ţări. Noi, România, vrem să fim în rând cu toată lumea. Asta însemnă România puternică, asta înseamnă România prosperă!", a declarat Iohannis.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro