Potrivit datelor pe care le deţinem, finanţistul Abraşu este născut pe 5 septembrie 1954, în Brăila şi a lucrat în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila la Direcţia Administrarea Veniturilor Statului până în 1995, moment în care s-a retras pentru a-şi deschide o activitate privată axată pe activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. El este auditor, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, expert judiciar şi lichidator judiciar şi deţine în prezent, ca asociat unic şi administrator, firma "Abraşu Consultanţă economică şi expertiză contabilă" SRL, care se ocupă cu audit financiar-contabil şi consultanţă financiar-contabilă, expertize şi evaluări. Cei care au lucrat cu el îl descriu ca un om extrem de conştiincios, un profesionist desăvârşit, al cărui nume nu a fost niciodată implicat în niciun scandal sau chestiune controversată. Soţia sa, Marioara Abraşu este asociat unic la farmacia "Santa Maria".
În ceea ce îi priveşte pe adjuncţi, Mihaela Marcu a ocupat şi până acum postul de director adjunct al DGFP, cu o întrerupere temporară, pe perioada cât a fost prefect, iar Cătălin Picuş îşi menţine şi el postul. Interesant de amintit este faptul că, după cum susţin surse din cadrul instituţiei, plecarea lui Abraşu din DGFP în 1995 ar fi legată şi de o neînţelegere cu Ilie Decă. De altfel, şi Mihaela Marcu a avut pe parcursul mandatului de prefect mai multe discursuri care l-au vizat la modul negativ pe Decă, iar Picuş este ultimul din serie, el fiind scos ţap ispăşitor în scandalul legat de solicitarea adresată DGFP Brăila de către Poliţie şi Parchet vizând declanşarea unei serii de controale la firmele unor interlopi.
Mai trebuie precizat că schimbările anunţate la vârful conducerii DGFP se suprapun unui program de reorganizare a ANAF, atât la nivel central cât şi în teritoriu. Astfel, au fost reduse cinci funcţii publice de conducere, dintre care două de directori executivi adjuncţi şi alte trei funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Brăila. Ocupanţii funcţiilor desfiinţate au de ales fie a coborî pe un post inferior, dar tot de conducere, de exemplu, şef serviciu, fie să susţină concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere care mai rămân în organigrama DGFP.