Mergi la conţinutul principal

Varga a fost impresionat de CV-ul Ralucăi Prună

Parlamentarul PNL Vasile Varga, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, a participat, ieri, la audierea Ralucăi Prună, propunerea premierului desemnat Dacian Cioloş pentru Ministerul Justiţiei. Acesta a ţinut să îi adreseze personal o întrebare candidatei pentru funcţia de ministru, înainte de a-şi da votul, însă întâmplător, intervenţia sa nu a fost transmisă de posturile de televiziune. Contactat ulterior de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" pentru a vedea ce anume a dorit să afle de la Raluca Prună şi în ce măsură l-a mulţumit răspunsul primit, Vasile Varga s-a arătat destul de încântat de prezenţa de spirit a intervievatei. Acesta ne-a mărturisit că, plecând de la faptul că ministrul Justiţiei are printre alte atribuţii şi numirea sau eliberarea din funcţie a personalului propriu, a asistenţilor judiciari, a personalului Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate acesteia, a încercat să vadă cum plănuieşte Raluca Prună să colaboreze la nivelul instituţiilor subordonate. "Întrebarea mea a fost: «Cum va colabora, în calitate de ministru, cu toate celelalte profesiuni conexe?» Pentru că ea este cea care numeşte atât notarii, executorii... Mi-a răspuns că va avea o colaborare bună şi a exemplificat. Răspunsul venit din partea dânsei a fost impecabil. Faţă de ce a fost aseară (n.r. - audierea primei propuneri pentru Ministerul Justiţiei - Cristina Guseth), s-a văzut o diferenţă colosală. Cred că este pregătită, are un CV frumos", a afirmat Varga. Deputatul PNL nu a dorit să comenteze nimic în legătură cu celelalte propuneri pentru Guvernul Dacian Cioloş. Acesta a mai adăugat, însă, că tot la Comisia juridică a fost audiat şi Ciprian Bucur, pentru funcţia de ministru delegat în relaţia cu Parlamentul, care, de asemenea, i-a lăsat o impresie foarte bună.
De precizat că Raluca Prună, ministrul propus pentru Justiţie, a primit, ieri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 48 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro