Mergi la conţinutul principal

Varga: «Pentru ministrul Transporturilor şi PSD, infrastructura judeţului Brăila nu există»

• asta a declarat Vasile Varga, deputat PNL Brăila, în cadrul unui comunicat de presă în care semnalează starea proastă a infrastructurii din judeţul nostru • acesta a dorit să puncteze că ministrul Răzvan Cuc nu a ţinut cont de niciun amendament depus de parlamentarii liberali brăileni la proiectul de buget pe 2019, în privinţa reabilitării drumurilor din judeţul nostru

 

Deputatul liberal Vasile Varga a lansat, ieri, o serie de critici dure la adresa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, considerând impardonabilă lipsa acestuia de implicare în construcţia de drumuri expres şi în reabilitarea infrastructurii rutiere la nivelul judeţului Brăila. În opinia lui Varga, ministrul Cuc este incapabil să vină cu o viziune pe termen mediu şi lung de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Ba mai mult, deputatul a mai adăugat că PSD-istul nici măcar nu a ţinut cont de vreun amendament depus de parlamentarii liberali brăileni la proiectul de buget pe anul 2019, chiar dacă mai bine de 80% din drumurile judeţului Brăila au nevoie de reabilitare.

“În fiecare an, noi, parlamentarii brăileni din opoziţie, am depus amendamente la proiectele de buget, pentru construcţia de drumuri expres Brăila - Focşani, Brăila - Slobozia. În fiecare an, ne-au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE, care nu ia în calcul faptul că ne aflăm în inima Bărăganului, unde activitatea agricolă este intensă, iar transportul cerealelor trebuie să se facă rapid şi în condiţii de siguranţă. Nu ţine nimeni seama de o altă realitate, aceea că, din iunie şi până în septembrie, sute de mii de maşini tranzitează judeţul Brăila, în drumul spre litoralul românesc sau cel bulgăresc”, a spus Varga.

Deputatul a mai criticat şi atitudinea ministrului Transporturilor faţă de directorii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi a celor din Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Potrivit lui Varga, Cuc consideră că aceştia s-ar face vinovaţi de ritmul prea lent în care se derulează construcţia de drumuri şi autostrăzi şi cărora li se cere acum o execuţie bugetară de 50% până la sfârşitul lunii iunie şi de 100% până la sfârşitul lunii decembrie.

“Ministrul Cuc, aflat pentru a două oară la conducerea ministerului Transporturilor, are nevoie de un «Acar Păun» în rândul oamenilor din subordine, care însă nu pot face nimic pentru că nu au bugetul pentru anul 2019, întârziat mai bine de trei luni. Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri nu pot emite un ordin de începere a unei lucrări ce nu poate fi decontată. Şi, dacă în instituţiile din teritoriu sau de la Bucureşti, se mai găsesc încă specialişti care ştiu cum trebuie organizate lucrurile ca să intrăm în rândul ţărilor civilizate, incompetenţa guvernanţilor, absenţa marilor proiecte prin care să fie atrase fondurile europene rămâne problema reală, care ţine România pe loc”, a conchis Varga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu