Mergi la conţinutul principal

Varga: «Cabinetul Orban, decis să aducă România pe drumul corect»

• deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, a ţinut să laude faptul că Guvernul Ludovic Orban a decis să îşi asume răspunderea pentru Legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale• parlamentarul a dorit să sublinieze în cadrul unui comunicat de presă faptul că aceasta era singura cale ca România să aibă buget la 31 decembrie 2019 după guvernarea problematică a social-democraţilor

 

Deputatul brăilean Vasile Varga (PNL) a dorit să laude iniţiativa actualului Executiv de a-şi asuma răspunderea privind bugetul României în 2020. Prin intermediul unui comunicat de presă, Varga a subliniat că mărirea pensiilor şi a salariului minim pe economie, îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor, creşterea investiţiilor şi a fondurilor care ajung la comunităţile locale, reprezintă doar câteva dintre principalele prevederi pe care Guvernul României, condus de Ludovic Orban, le-a avut în vedere când a construit bugetul pentru 2020. Un guvern care, în premieră în ultimii 30 de ani, îşi asumă răspunderea pentru Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale, singura soluţie din punctul său de vedere, pentru ca România să aibă buget până la 31 decembrie 2019.

“Avem un buget gândit într-o situaţie critică, după trei ani în care sistemele publice au fost făcute praf, în care instabilitatea legislativă şi fiscală a derutat mediul de afaceri şi a alungat investitorii. Dacă Guvernul Orban nu-şi asuma responsabilitatea, repetam modelul PSD, care avea gata bugetul în martie sau în aprilie şi puneam în pericol plăţile salariilor din domeniul public, a pensiilor, se blocau investiţiile şi proiectele pe fonduri europene. E timpul să funcţionăm după reguli clare, să avem buget funcţional de la 1 ianuarie,  să terminăm cu toate crizele. Să ştim clar ce avem, ce cheltuim. Doar aşa putem să le redăm oamenilor încrederea în instituţiilor statului şi să ne recăpătăm noi, ca ţară, credibilitatea faţă de partenerii străini şi faţă de potenţialii investitori”, a explicat Varga.

Deputatul PNL susţine că bugetul pentru 2020 conceput de liberali prevede creşterea pensiilor şi a salariilor, majorarea cu 4,5% a investiţiilor publice şi finanţarea marilor proiecte de infrastructură. Guvernul PNL are în vedere o creştere economică de 4,1% şi eliminarea risipei de bani publici, a dorit să mai adauge Varga. Astfel că, potrivit parlamentarului, se vor îngheţa salariile demnitarilor, va fi redusă subvenţia pentru partidele politice, va fi interzis cumulul pensiei şi al salariului pentru angajaţii din sectorul public, nu se vor mai accepta detaşări din sectorul privat la stat, vor fi raţionalizate cheltuielile cu bunuri şi servicii ale instituţiilor publice.

Bugetul Cabinetului Orban prevede, pentru 2020, finanţarea unei mese calde pentru toţi elevii şi a Programul “Școala după şcoală, din fonduri europene, creşterea cu 3,8 miliarde de lei a bugetului pentru Sănătate. Tot în creştere va fi şi salariul minim pe economie, care va înregistra un salt la 2.230 de lei şi se va elimina suprataxarea contractelor part-time, care i-a obligat pe salariaţi să plătească impozite pe ore de muncă inexistente. Un angajat care munceşte patru ore va plăti taxe pentru patru ore, nu pentru opt, se mai arată în comunicatul emis de deputat.

“Va exista şi o schimbare de abordare în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către localităţi. Banii trebuie să servească nevoilor comunităţilor în care ei au fost produşi. Sumele defalcate din impozitul pe venit, care vor fi transferate către administraţiile locale, vor creşte la 64%, ceea ce înseamnă că vorbim de 4,5 miliarde lei mai mulţi, în timp ce sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor comunelor şi oraşelor cresc cu 2,76 miliarde lei. Banii vor putea fi folosiţi inclusiv pentru  investiţii în şcoli, dar, pe ansamblu, alocările bugetare cresc de la 2,8% din PIB, în 2019, la  3,8% din PIB, şi pentru Educaţie”, a mai adăugat Varga, cu precizarea că ţinta PNL este ca, după toţi aceşti ani de haos indus de PSD, oamenii să-şi recapete încrederea într-un stat capabil să le asigure stabilitate şi bunăstare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro