Mergi la conţinutul principal

VARD Brăila şi-a deschis porţile de Ziua Copilului

• peste 500 de copii şi tot atâţia adulţi au dat curs invitaţiei companiei locale de a-i trece pragul în zi de sărbătoare • conducerea şantierului naval le-a pregătit micuţilor, de ziua lor, mai multe surprize

 

Vineri, încă de la ora 8:30, grupuri de copii însoţiţi de părinţi şi bunici au început să sosească la poarta şantierului naval. Aşa cum era anunţat, la ora 9 fix, porţile şantierului s-au deschis larg, iar vizitatorii au fost întâmpinaţi de directorul general al societăţii, Alina Puia, precum şi de ceilalţi membri din conducerea societăţii, fiecare dintre puşti primind insigne şi pliante cu însemnele Vard Brăila.

Pe măsură ce se formau, grupuri de 25-30 de persoane porneau în turul şantierului împreună cu salariaţi ai Vard Brăila, care le explicau vizitatorilor principalele obiective de pe parcurs.

Au constituit puncte de mare atracţie platforma autoridicătoare de 150 de tone pentru transportul bloc-secţiilor de navă, automacaraua de 35 de tone, încărcătorul frontal, skyworker-ul şi noua maşină de pompieri a şantierului. Copiii s-au urcat pe utilaje, s-au fotografiat şi au urmărit demonstraţii cu manevrare a utilajelor.

Pe traseul stabilit, vizitatorii au putut vedea pe calele de montaj nave aflate în diferite stadii de execuţie la care lucrau efectiv sudori, lăcătuşi, tubulatori, mecanici şi macaragii.

Punctul de maxim interes al traseului l-a reprezentat, totuşi, cheul şantierului unde se află finalizate sau în faza finală de lucru nu mai puţin de 7 nave. Oaspeţii au putut admira atât navele încheiate şi care sunt gata de drum, cât şi navele la care încă se lucrează la ultimele detalii pentru a fi livrate.

La finalul turului, copiii şi însoţitorii lor au revenit în parcarea interioară a şantierului unde organizatorii i-au aşteptat cu surprize în ambianţa sonoră a cântecelor de copii. Cei mici au primit dulciuri, sucuri, steguleţe şi baloane colorate. Apoi, au asistat la un spectacol de teatru de păpuşi.

Către ora 12:00, acţiunea s-a încheiat, iar copiii cu steguleţe şi baloane în mâini, împreună cu cei care i-au însoţit, s-au îndreptat către ieşirea din şantier. Au fost prezenţi la acest eveniment mulţi copii ai salariaţilor din Vard Brăila, prieteni, colegi şi vecini ai acestora, precum şi ai foştilor angajaţi ai companiei. Mulţi dintre copii şi-au exprimat bucuria pentru această vizită şi au oferit la rândul lor organizatorilor desene realizate de ei, simple mesaje scrise şi câte un pupic de mulţumire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro