Mergi la conţinutul principal

Vară fierbinte pentru parlamentarii brăileni

Prea multă treabă, prea puţin timp. Cam aceasta pare să fie deviza generală a parlamentarilor brăileni în această vară. Deşi susţin că vor încerca să îşi strecoare câteva zile libere până în luna septembrie, când se va termina vacanţa parlamentară, niciunul dintre deputaţii şi senatorii noştri nu pare dispus în această vară să se depărteze prea mult de acţiune, fie ea în cele două Camere sau la partid. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" pentru a vedea care sunt planurile sale de concediu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a răspuns sec: "În vacanţa parlamentară sunt ministru şi nu există vacanţă ministerială". La fel de ocupat s-a arătat şi deputatul Cristian Rizea. Acesta ne-a precizat că a avut grijă ca soţia şi fiul său să îşi petreacă vara la mare, însă cu menţiunea că el nu îşi permite un asemenea lux din cauza sarcinilor pe care le are la cârma organizaţiei PSD Sector 5 Bucureşti. "În această vacanţă mi-am trimis soţia şi copilul în staţiunea Mamaia. Însă eu îmi desfăşor activitatea în felul următor: de luni până joi sunt în Bucureşti, iar de joi până duminică voi fi alături de familie în fiecare săptămână. Nu voi avea o vacanţă legată, pentru că sunt multe lucruri de pus la punct, aici la PSD Sector 5. Avem foarte multe acţiuni. Mă mai ocup - atunci când timpul îmi permite -, şi de problemele din Brăila, pentru că sunt deputat de Brăila până la urmă. Dar, recunosc, mare parte a timpului mi-o ocupă activitatea de la PSD Sector 5 Bucureşti. Nu cred că sunt şanse să plec undeva pentru două - trei săptămâni. Băieţelul meu, după cum ştiţi e mic, urmează să împlinească în luna august doi ani şi aşa recomandă medicul pediatru, să îl ţin undeva pe malul mării, pentru aerosol. Am decis să ţin cont de aceste recomandări", a declarat Rizea.

Rotaru şi Dragomir, cu treabă la Parlament

Nici deputatul Marian Dragomir sau senatorul PSD Ion Rotaru nu par să aibă planuri prea mari în această vacanţă parlamentară. Cei doi parlamentari au afirmat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă la sediul partidului că îşi vor petrece cea mai mare parte a timpului fie la Parlament, fie cu activităţi legate de PSD.
"Nu am nicio planificare. Undeva în 20 iulie abia încheiem acţiunile la partid. Nu ştiu, probabil că o să plec şi eu pe undeva câteva zile, dar nu am o planificare în momentul ăsta. Mai mult decât atât, vor apărea în familie câteva lucruri, nora mea naşte al treilea copil, deci o să fim ocupaţi. Mai complicat. Nu am planificat nimic, nu am un proiect clar în momentul ăsta. (...) Sunt timp de două săptămâni de serviciu la parlament în perioada asta. O să fie în continuare şedinţe de Birou Permanent Naţional la partid, unde vom fi solicitaţi, de asta nici n-am făcut o planificare", a afirmat Rotaru.
La rândul său, deşi nu a exclus o posibilă escapadă, Dragomir a punctat: "În vacanţa parlamentară merg în continuare la Parlament, la Comisie. Chiar dacă este vacanţă şi toată lumea spune că este vacanţă, comisiile mai lucrează din când în când. În rest, nu am planificări măreţe, dar vom vedea la momentul respectiv".

Nistor apără brăilenii de căldură în această vară

Deputatul UNPR Mărioara Nistor ne-a transmis că în această vacanţă parlamentară nu are de gând să se depărteze prea mult de Brăila şi că a avut grijă să îşi încarce agenda aproape la maxim. Printre ocupaţiile de vară ale parlamentarului se numără şi participarea la acţiuni de prim-ajutor pe timp de caniculă, alături de organizaţia judeţeană a UNPR. "Pentru unii colegi parlamentari perioada de vară poate înseamna câteva săptămâni de vacanţă. Acest lucru nu este valabil şi pentru mine. În calitatea mea de reprezentantă a brăilenilor, încerc să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a-mi îndeplini îndatoririle faţă de comunitatea şi oamenii care mi-au acordat încrederea. Încă de la finalul sesiunii parlamentare am început să îmi pregătesc activitatea în colegiul pe care îl reprezint. Astfel, agenda pe toată perioada verii este aproape stabilită. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct. Începând chiar de săptămâna viitoare vom amplasa mai multe corturi în municipiul Brăila, unde cetăţenii se pot adăposti pentru câteva momente de vremea caniculară. Iar, în timp ce se odihnesc, pot consuma un pahar de apă, îşi pot verifica tensiunea şi nivelul diabetului. La fiecare cort vor fi întâmpinaţi de către reprezentanţii noştri ce le vor sta la dispoziţie", a declarat Nistor. De asemenea, deputatul a mai precizat că se anunţă o perioadă extrem de încărcată şi la nivel de partid, aşa că şansele sunt minime să plece pe undeva. "Această vară se anunţă pentru noi, cei din UNPR, una fierbinte. Vrem ca până la finalul acestei perioade de vacanţă parlamentară să înfiinţăm organizaţii în toate comunele din judeţul Brăila şi să strângem cât mai multe adeziuni la UNPR Brăila. Suntem un partid în expansiune, deschis către toţi cei care îşi doresc să se implice în viaţa comunităţii în care trăiesc, dar şi în cea politică. De asemenea, suntem un partid care îşi doreşte să devină cel mai mare din România. Avem, într-adevăr, mult de muncă, însă, am convingerea că alături de colegii mei vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele", a conchis sursa citată.

Liberalii nu au timp de vacanţe

Cam acesta a fost mesajul general transmis de cei patru parlamentari PNL ai Brăilei. Contactat telefonic, deputatul Vasile Varga ne-a transmis că încă va mai merge o perioadă la activităţile Comisiei din care face parte la Parlament. "Deocamdată nu am stabilit nimic concret. În august cred că voi pleca la Sovata. Voi mai vedea după aceea. Dar încă merg la Parlament", a afirmat acesta. La rândul său, ex-PDL-istul Alexandru Nazare susţine că deşi şi-ar fi dorit să plece câteva zile la mare şi prin ţară, încă nu este sigur dacă va găsi timp pentru asta, având în vedere perioada "complicată" la nivelul partidului. "Chiar nu am planuri de vacanţă. Nu exclud să plec undeva prin ţară în august, în prima parte a lunii, dar nu ştiu să vă zic ceva concret. Aş fi vrut să merg un pic la mare şi un pic pe la Suceava. Asta aveam în plan, dar nu ştiu dacă o să se concretizeze pentru că e o vară foarte complicată şi avem foarte mult de muncă. Evident că 10 zile de concediu se pot găsi într-o vară, dar nu am nimic planificat", a declarat Nazare.
Senatorul PNL Cătălin Boboc spune că nu are de gând să plece prea departe în această vară, deoarece se aşteaptă la multe evenimente importante pe plan politic, de la care nu îşi permite să lipsească. "Pentru că sunt multe evenimente care se succed nu pot să îmi fac un plan pe termen lung sau un concediu mai de lungă durată. Am să încerc să plec două - trei zile la mare, câteva zile la munte, sau poate reuşesc să plec pe undeva, dar nu am încă nimic programat. În principiu, se poate întâmpla orice oricând pe plan politic şi trebuie, dar şi vreau, să fiu în zonă. Cum spuneam, o să încerc să plec în weekend-uri, sau să fac plecări de 4 - 5 zile, nimic deosebit. Dar oricum, pe aproape de Brăila", a punctat Boboc.
Şi pentru senatorul PNL Dănuţ Mihai se pare că vacanţa parlamentară nici nu a început bine că s-a şi încheiat. Acesta ne-a mărturisit că a profitat de ocazie şi a plecat recent câteva zile din România, la mare, fără a preciza însă ţara pe care a vizitat-o. "Acum când vorbim, m-am întors din vacanţă. Se anunţă o vară fierbinte şi îmi doresc să fiu aici când evenimentele se vor întâmpla", a afirmat Mihai.
Singurul deputat căruia nu am reuşit să îi aflăm planurile pentru această vacanţă parlamentară este UNPR-istul Silviu Dorin Petrea, care nu a răspuns la telefon.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro