Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanghelie al Brailei - Stancu care este

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu este nemultumit de refuzul constant al presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, de a pune pe ordinea de zi a plenului un proiect de hotarire initiat de democrati, cu privire la mia de hectare pe care se ridica acum cartierul Siret. Vasioiu a constatat ca nici macar in fata instantei, unde l-au tirit democratii, pentru acest refuz, Stancu nu-si schimba atitudinea, venind cu explicatii pe care membrii PD le considera penibile, pentru a-si motiva decizia. "Dat fiind modul in care intelege Vanghelie al Brailei sa actioneze, refuzind sa puna pe ordinea de zi proiectul nostru de hotarire privind cele 1000 de ha, noi ne-am adresat contenciosului administrativ. Culmea culmilor este ca reprezentantii CJ au venit cu o intimpinare la tribunal spunind ca persoana care a inaintat catre tribunal plingerea este lipsita de calitate procesuala activa si solicita respingerea cererii, ca neintemeiata, dind si motivatia pentru care solicita acest lucru. Daca un consilier judetean care este prin lege indrituit sa elaboreze un proiect de hotarire nu are calitatea procesuala de a se adresa instantei, atunci stau si ma intreb, cine mai are calitatea procesuala? Ne vom judeca, iar daca vom ajunge la Curtea de Apel de la Galati, vom solicita schimbarea procesului in alt oras", a spus Vasioiu. Intrebat de ce spune ca Stancu este Vanghelie al Brailei, liderul PD a explicat: "Este Vanghelie al Brailei pentru ca se apropie foarte mult si in ceea ce priveste gindirea politica, si in ceea ce priveste exprimarea, de primarul Vanghelie. Deci, putem sa spunem Stancu care este".
Vasioiu a explicat ca a mai contestat, deocamdata, doar la Prefectura, si legalitatea schimbarii a trei membri PD - Daniela Turosu, Sorin Enache si Marius Agache- din Consiliile de Administratie ale "Zonei Libere" si regiei "Apa", operate recent in urma unui vot al Consiliului Local Municipal. El a precizat ca a inaintat prefectului Nicolae Mitroi o adresa prin care il ruga sa verifice legalitatea acestor hotariri, avertizind ca, in caz contrar, se va adresa instantei: "Il rugam sa analizeze si sa declare nelegale cele doua hotariri de Consiliu Local. Am dat si explicatiile pe baza carora consideram ca aceste hotariri sint nelegale, asa cum le-am prezentat si presei".
Amintim ca democratii sustin ca schimbarea unui membru al CA poate fi facuta, potrivit legislatiei in vigoare, numai daca acesta este considerat necorespunzator, si numai la propunerea CA, in cazul celor trei democrati nefiind prezentate nici un fel de motive clare pentru decizia luata si neexistind nici o propunere a CA. In plus, democratii reclama faptul ca una dintre persoanele care i-a inlocuit pe democratii indepartati din functie este incompatibil cu calitatea in care a fost numit. Mai precis, este vorba despre liberalul Sorin Costin, numit in CA la "Zona Libera", in conditiile in care, spun membrii PD, intretine relatii de afaceri si are interese incompatibile cu cele ale regiei amintite. Pe de alta parte, democratii acuza si faptul ca prin numirea celor doi inlocuitori ai colegilor lor, in CA, nu se respecta o alta conditie legala, cea referitoare la respectarea configuratiei politice rezultate la ultimele alegeri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii