Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Val de atentate si atacuri in Irak

O asistenta a ministrului de Interne irakian a supravietuit duminica unui atentat comis la Bagdad si soldat cu sapte morti, in aceeasi zi in care zeci de mii de siiti au comemorat fara incidente, la Najaf, moartea imamului Ali, relateaza AFP.
O serie de atentate sinucigase cu masina-capcana comise, tot duminica, la Kirkuk, in nordul Irakului, s-au soldat cu 11 morti si mai mult de 60 de raniti.
La Bagdad, doua bombe au explodat la trecerea convoiului lui Hala Mohamad Chaker pe o strada din estul orasului. Asistenta ministrului de Interne se afla in convoi, dar a supravietuit atentatului, in urma caruia doua dintre garzile sale si cinci civili si-au pierdut viata. Alte opt persoane au fost ranite in atac.
Tot la Bagdad, trei civili au murit in urma exploziei unor bombe.
De la inceputul Ramadanului, la 24 septembrie, violentele interconfesionale s-au intensificat puternic, in special in capitala Irakului. Atacurile si represaliile se soldeaza cu moartea a circa 100 de persoane in fiecare zi, a declarat, la 11 octombrie, coordonatorul ONU pentru probleme umanitare, Jan Egeland.
La Najaf, un milion de siiti participa la comemorarea mortii imamului Ali. "Ceremoniile religioase s-au desfasurat pina acum fara incidente, iar planul de securitate functioneaza fara probleme", a declarat duminica viceguvernatorul orasului, Abdel Hussein Abtan.
Autoritatile au amplasat in oras peste 20.000 de politisti, care asigura securitatea vizitatorilor mausoleului lui Ali, cel mai important loc sfint al islamului siit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii