Mergi la conţinutul principal

Val de asfaltări în județul Brăila

• din aprilie și până acum, primăriile din comunele Traian, Roșiori, Frecăței, Tufești și Victoria au lansat licitații în SEAP pentru modernizarea drumurilor, iar valoarea acestora se ridică la peste 40 milioane lei • mare parte din aceste investiții este finanțată prin Programul Național ”Anghel Saligny”, dar sunt și străzi care vor fi modernizate cu bani de la bugetul local

 

Drumuri modernizate în comunele Traian, Roșiori, Frecăței, Tufești și Victoria. În această perioadă, primăriile din cele cinci UAT-uri au lansat licitații în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru asfaltarea drumurilor de interes local, iar valoarea lucrărilor depășește suma de 8 milioane euro. Coincidență sau nu că ne aflăm în preajma alegerilor, investițiile sunt finanțate fie prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, fie cu bani de la bugetul primăriilor

 

Aproape 11 milioane lei pentru reabilitarea străzilor

Primăria comunei Tufești a lansat pe 29 aprilie 2024 o licitație în valoare de 10,7 milioane lei pentru modernizarea străzilor din comună. Procedura a fost demarată după ce, pe 13 februarie 2024, Primăria anunța pe site-ul oficial că este beneficiar al Programului Național de Investiții  ”Anghel Saligny” și a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice  și Administrației.

”Străzile ce urmează a fi modernizate sunt: str. Mecanizatorilor, str. Salcâmului, str. Malului, str. Eroilor, str. Brăilei, str. Viziru, astfel : parte carosabilă, rigole, podețe, trotuare, șanțuri,  semnalizare rutieră. Proiectul se încadrează în obiectivul general al Primăriei Comunei Tufești și al Consiliului Județean Brăila care vizează asigurarea unei infrastructuri care să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor și a condițiilor de desfășurare  a activităților socio-economice”, se arată în același comunicat de presă postat pe site-ul primăriei Tufești.

 

10 milioane lei pentru drumurile din Traian

Primăria comunei Traian a lansat în SEAP o licitație asemănătoare pe 18 aprilie, circa 8 km de drumuri urmând să fie asfaltați. Valoare investiției este de circa 9,8 milioane lei, finanțarea proiectului fiind asigurată tot prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny".

”Investiția se va derula în intravilanul localităților Traian, Urleasca, Căldărușa și Silistraru, sate aparținătoare comunei Traian. Lungimea totala a străzilor supuse modernizării este de 8.036 m (...)”, se precizează în anunțul din SEAP.

Deja pentru această licitație s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, iar șapte firme s-au arătat interesate de acest contract, printre care ”Concivia”, ”Tancrad” și ”Micatis”.

 

8,7 milioane lei pentru asfaltarea drumului Colțea-Pribeagu, Comuna Roșiori

O finanțare prin ”Anghel Saligny” a obținut și Primăria Comunei Roșiori, drumul comunal  DC 29 Colțea-Pribeagu având o lungime de circa 5 km. Valoarea licitației, lansată la începutul acestei luni, este de circa 8,7 milioane lei. Despre reabilitarea acestui drum se vorbește din 2021, însă abia acum ”s-au dat bani în buget”, după cum ne-a declarat viceprimarul comunei Roșiori, afirmând că demararea proiectului nu are nicio legătură cu faptul că este an electoral. Mai mult, acesta susține că pe parcurs au apărut și alte probleme care au dus la întârzierea investiției.

”Noi în 2021 am început demersurile și contractul s-a semnat în 2023, în august. A fost o problemă mai mare la noi că domnul primar (n.r. – Neculai Soceanu) a fost demis și toate hârtiile și toate proiectele au fost începute de domnul primar. A durat să facem act adițional, să fiu eu cel care mă ocup și din cauza asta a stagnat mai mult proiectul. Dar cum se va finaliza licitația dăm drumul la lucrare. Noi avem doi ani în contract perioada estimată pentru execuția lucrărilor, dar am înțeles că în 5-6 luni va fi gata asfaltarea. Că avem vreo 4.600 m, mai puțin de 5 km”, ne-a declarat Iulian Mușat, viceprimar cu atribuții de primar în comuna Roșiori.

 

7 milioane lei de la bugetul local pentru asfaltarea străzilor din Titcov, Frecăței

Pe 8 mai, Primăria comunei Frecăței a lansat în SEAP o licitație în valoare de circa 7,3 milioane lei pentru ”asfaltarea unui număr de 20 de străzi din localitatea Titcov, în lungime totală de 5.757 m, realizare acostamente din piatră spartă, amenajare șanțuri scurgere din pământ, amenajare podețe scurgere ape și montarea de rigole carosabile”. Este vorba despre străzile Nufărului (Tr.1, Tr.2, Tr.3), Mugurului, Dorului, Victoriei, Sf. Ioan (Tr.2, Tr.3, Tr.5), Centura Titcov, Stației, Toloacii (Tr.1, Tr.2), Iezerului, Zăvoi (Tr.1, Tr.2A, Tr.2B, Legătura 1, Legătura 2) și Pescarilor. De data aceasta sursa de finanțare este bugetul local, după cum ne-a declarat Ionel Bălan, primarul comunei Frecăței.

 

Noi drumuri asfaltate și la Mihai Bravu, comuna Victoria. Licitație de 3,4 milioane lei pentru modernizarea acestora

Tot cu bani de la bugetul local vor fi modernizate și străzile din Victoria. Vorbim mai exact despre proiectul ”Modernizarea străzilor rurale Mihai Bravu, etapa II, comuna Victoria, județul Brăila”, în total fiind vorba despre 2,43 km de drumuri. Potrivit anunțului din SEAP, valoarea totală estimată este de 3,4 milioane lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro