Val de aleşi, acuzaţi de corupţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Val de aleşi, acuzaţi de corupţie

Deputatul Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au fost duşi, joi, la DNA, cu mandat de aducere, procurorii spunându-le pentru ce infracţiuni sunt suspectaţi în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că deputatul PSD Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au fost aduşi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către poliţişti, în baza unor mandate de aducere emise pe numele acestora.
Potrivit surselor citate, procurorii le-au prezentat celor doi infracţiunile de care sunt suspectaţi în dosarul în care miercuri au fost făcute percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane care ar fi comis fapte de corupţie şi evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

10 percheziţii

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 10 percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în această cauză se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2012 - 2014, de infracţiuni asimilate celor de corupţie şi evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.
Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare.
Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Măgurele, în perioada 1996-1997, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, în 2008-2009. Acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Teleorman din 1996 până în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepreşedinte al PSD Teleorman.

Primar din Giurgiu, reţinut

Primarul comunei Izvoarele - Giurgiu, Alin Stanciu, a fost reţinut, joi, după ce a fost audiat la DNA, în urma percheziţiei făcute la locuinţa acestuia, în dosarul în care este suspectat de trafic de influenţă, pentru că ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezenţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia.
Edilul ar urma să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.
Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că procurorii au făcut trei percheziţii în judeţul Giurgiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că percheziţii au fost făcute într-un dosar în care primarul Alin Stanciu (PNL), este urmărit penal pentru trafic de influenţă în favoarea societăţii Avicola Crevedia, faptă care ar fi fost săvârşită în vara anului 2013. În acelaşi dosar este urmărit penal şi Emile Kharrat, cenzorul societăţii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.
Potrivit surselor citate, în perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, în urma căruia s-a stabilit că firma are obligaţii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentară, dobânzi sau majorări de întârziere şi penalităţi.
În vara anului 2013, Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, asociat şi, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia să o prezinte unei persoane "influente", care să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

„Pilă" la ministrul Finanţelor

Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL şi având "relaţii şi influenţă" pe lângă ministrul liberal al finanţelor publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.
La o a doua întâlnire, care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiţi în aceiaşi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcţia Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.

Lucrări fictive, plătite cu 2 milioane de lei de muzicianul-primar Mircea Rus

Primarul din localitatea mureşeană Band, cantautorul Mircea Rus, a fost trimis în judecată, alături de viceprimar şi de alte trei persoane, fiind acuzat că a plătit peste două milioane de lei unei companii pentru lucrări neexecutate, cerând bani de la Ministerul Dezvolării în baza unor acte false.
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Public, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei mureşene Band, Mircea Rus, pentru abuz în serviciu în formă continuată (şapte acte materiale), uz de fals în formă continuată (şapte acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (trei acte materiale).
De asemenea, au fost trimişi în judecată şi viceprimarul comunei Band, Bartha Domokos şi dirigintele de şantier Ovidiu Focşăneanu, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (şapte acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (şapte acte materiale).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro