Mergi la conţinutul principal

Val de înşelăciuni prin metoda «Accidentul»

Cătălin Matache, un individ de 33 de ani, care a ridicat, în numai trei săptămâni, de la persoane ţepuite prin metoda "Accidentul", 11.200 lei şi 2.000 euro, mai are de stat în arest. În urmă cu două zile, instanţa a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv, pentru încă o lună. Matache a ajuns în spatele gratiilor la sfârşitul lunii mai, după ce a fost săltat de poliţişti, el fiind acuzat de comiterea a 6 înşelăciuni. Nu a reuşit până acum să scape de arest. "Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Matache Cătălin, măsură pe care o menţine pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 23 iunie şi până la data de 22 iulie 2015, inclusiv", este soluţia dată de Judecătoria Brăila, în data de 23 iunie. Bărbatul de 33 de ani nu lucra singur, ci împreună cu un individ aflat în puşcărie, care suna victimele şi le dădea vestea falsului accident.
Potrivit anchetatorilor, Cătălin Matache (33 de ani), din municipiul Brăila, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila i-au probat celui în cauză faptul că, în perioada 1-23 mai, a ridicat mai multe sume de bani în lei şi euro, provenite din comiterea unui număr de şase infracţiuni de înşelăciune prin metoda "Accidentul".
Inculpatul se deplasa la domiciliile persoanelor vătămate sau se întâlnea cu acestea în diferite zone de pe raza municipiului Brăila şi ridica de la ele sumele de bani. Anterior, acestea erau contactate telefonic de către o persoană necunoscută, care se recomanda a fi poliţist sau procuror şi care le comunica faptul că fiul sau fiica lor au produs un accident rutier soldat cu victime (copii), iar pentru a scăpa de răspundere penală trebuia să ofere o anumită sumă de bani. Din cercetări a reieşit că persoana care suna este privată de libertate, aflându-se încarcerată într-un penitenciar din ţară. Procurorii au stabilit că, într-unul din cazuri, pentru a intra în posesia banilor de la persoana vătămată, Matache a trimis-o chiar pe fiica sa, fără ca aceasta să ştie despre provenienţa ilicită a sumelor. Oricum, banii pe care îi încasa bărbatul de 33 de ani erau trimişi altor persoane necunoscute, care, după ce vor fi indentificate, vor fi trase la răspundere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro