Mergi la conţinutul principal

Vaccinarea la sate, adresabilitate foarte mică

* echipele mobile vor ajunge, în acest week-end, în localitățile  Bărăganul, Dudești, Roșiori, Cireșu și Ulmu * la Brăila, campania de vaccinare la sate a început la sfârșitul lunii iunie și au fost imunizate, în 4 zile, peste 100 de persoane

 

Campania de imunizare împotriva COVID-19 continuă și în acest sfârșit de săptămână în satele și comunele din Brăila. Instituția Prefectului - Județul Brăila informează că în acest week-end, respectiv, în perioada 10 - 11 iulie a.c. , din programul echipelor mobile de vaccinare fac parte localitățile Bărăganul, Dudești, Roșiori, unde imunizarea va începe sâmbătă și localitățile Cireșu și Ulmu, unde echipa mobilă va ajunge duminică. Potrivit Prefecturii Brăila, vaccinarea va avea loc în cadrul dispensarelor aflate pe raza comunelor brăilene, unde vor fi imunizate toate persoanele eligibile cu vârsta de peste 12 ani. Serurile disponibile sunt cele de la Pfizer și Johnson & Johnson.

Menționăm că mijloacele de transport sunt asigurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, echipa fiind însoțită și de o ambulanță SMURD pentru a asigura o intervenție imediată, dacă vor apărea reacții adverse în cele 15 minute după inoculare. ”Campania națională Orașul vaccinează satul facilitează imunizarea persoanelor din mediul rural, zone geografice greu accesibile și localități în care nu funcționează niciun centru de vaccinare împotriva COVID-19”, se arată în informarea Prefecturii Brăila.

Amintim că acest tip de campanie adresat persoanelor din mediul rural a început, la Brăila, la sfârșitul lunii iunie și s-a derulat doar în zilele de week-end.

Potrivit datelor puse la dispoziție de prefectul Brăilei, în cadrul acestei campanii s-au vaccinat, în cele 4 zile, în total, 115 persoane, dintre care 62 au fost vaccinate week-end-ul trecut în localitățile Berteștii de Jos și Ciocile.

Conform datelor furnizate de ISU Brăila, ultima situație centralizată a vaccinărilor, la nivel de județ, din 5 iulie, arată că numărul total de persoane imunizate la Brăila a ajuns la 90.471 de persoane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro