Mergi la conţinutul principal

Vaccinarea, în moarte clinică la Brăila

* numărul tot mai mic de solicitări pentru vaccinarea populației împotriva Covid-19 a determinat autoritățile din Brăila să închidă  alte trei centre de vaccinare din municipiu și județ * este vorba despre centrele de vaccinare amenajate la Vard, la Spitalul Orășenesc Făurei și în sala de sport a Liceului ”Anghel Saligny”

 

Vaccinarea anti-Covid a scăzut  atât de mult la Brăila încât nici nu se mai justifică funcționarea centrelor de inoculare. Din acest motiv, autoritățile brăilene au luat decizia de a mai închide încă trei centre de vaccinare, din municipiu și județ. Este vorba despre Centrul de la Spitalul Orășenesc din Făurei, cel pus la dispoziție de către șantierul Naval ”Vard” Brăila, precum și cel din cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny. Conform unei informări transmise de Prefectura Brăila, măsura de închidere face parte dintr-un set de măsuri de adaptare la cerințele comunității locale propus și aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila.

Singurul spațiu rămas funcțional la acest moment este Centrul de vaccinare de la Brăila Mall, dar și acesta ar urma să-și înceteze activitatea în ultima zi a lunii martie, mai spune Prefectura Brăila, cu mențiunea că  ”începând cu prima zi a lunii aprilie, activitatea acestuia va fi preluată de un Centru de Vaccinare de tip drive-through amplasat în parcarea centrului comercial Mall Brăila, iar acesta va funcționa până la momentul la care Ministerul Sănătății va decide trecerea activității în cadrul Programului Național de Vaccinare, program care se derulează prin intermediul medicilor de familie”, se arată într-o informare a Prefecturii Brăila.

Vă amintim că luna trecută, mai exact, pe 8 martie a.c., tot pe fondul lipsei de interes a populației privind vaccinarea anti-Covid, autoritățile brăilene au decis închiderea altor două centre de vaccinare, respectiv Centrul de vaccinare din sala de sport a școlii ”Nedelcu Chercea” și cel amenajat inițial pentru adulți, de la ”Vard”, ulterior transformat în centru de vaccinare pentru copii.

Dacă mai sunt totuși persoane care încă nu s-au vaccinat sau doresc să facă doza rapel sau doza booster, trebuie să știe că vor avea la dispoziție centrul de vaccinare drive-thru, care se va redeschide în parcarea mall și cabinetele medicilor de familie din Brăila, însă nu toți s-au înscris în campania de vaccinare a populației. Așadar, e bine să vă interesați înainte să ajungeți la cabinet. O listă a cabinetelor medicilor de familie din Brăila care vaccinează anti-Covid găsiți aici : CONTRACTE_MF_centre vaccinare.xls (dspbr.ro)

În ceea ce privește vaccinarea în rândul populației pediatrice, din grupa de vârstă 5-11 ani, oficial, la Brăila, nu mai există niciun centru de imunizare în acest sens, după ce s-au închis, pe rând, centrele de la Vard și de la Spitalul Orășenesc Făurei. Ce-i drept, și aici adresabilitatea era zero. Rămâne de văzut acum ce soluție va apărea sau dacă va mai lua cineva în calcul vaccinarea în rândul copiilor de 5-11 ani, împotriva Covid-19. Dacă tragem linie, de la debutul campaniei de vaccinare, la Brăila , doar 12 copii din grupa pediatrică au fost vaccinați în total. Nici dacă vorbim de populația adultă, lucrurile nu stau mai bine. Asta pentru că județul nostru nu a atins pragul de 100.000 de persoane vaccinate complet, de la începutul campaniei de vaccinare a populației anti-Covid.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro