Mergi la conţinutul principal

Vaccinarea în maşină, greu de făcut la Brăila

* prefectul Judeţului Brăila, Nicuşor Ciocan, a precizat că deşi primul centru de vaccinare de tip drive-trhu ar fi trebuit să înceapă să funcţioneze în weekendul 21-23 mai, au apărut unele probleme * potrivit acestuia, primăria Comunei Chiscani, de care ţine mall-ul, nu s-a grăbit să încheie contracte cu medicii * Ciocan şi-a exprimat speranţa în privinţa deschiderii centrului în această săptămână şi a vorbit şi de un soi de caravane de vaccinare în judeţ

 

 

 

 

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru de la Brăila ar fi trebuit inaugurat în weekendul care tocmai s-a încheiat, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, prefectul judeţului, Nicuşor Ciocan, a declarat că lucrurile s-au împotmolit în birocraţie şi în faptul că reprezentanţii Primăriei Comunei Chiscani nu s-au mişcat suficient de repede. Concret, centrul trebuia să aibă loc în parcarea de la Promenada Mall, care ţine de comuna Chiscani, însă, potrivit lui Ciocan, la nivelul Primăriei de acolo nu s-au încheiat în timp util contractele cu medicii care vor deservi centrul respectiv.

Din cauza birocraţiei, dar în mod special a faptului că Primăria Comunei Chiscani nu s-a îngrijit în timp pentru a semna contractele cu medicii, aşa cum i s-a solicitat de către Direcţia de Sănătate Publică şi de către Prefectură, în urma discuţiilor purtate, s-a întârziat deschiderea centrului. Cu toate că dotarea a fost făcută de ISU. Tot ce a depins de noi s-a făcut. S-a montat tot, s-a pus pe poziţie, au fost aduse dotări. Avem acordul proprietarului pentru spaţiu”, a declarat Ciocan, cu precizarea că pentru a funcţiona centrul are nevoie de colaborarea a doi medici şi deja au fost găsiţi, însă nu s-au încheiat şi contractele cu aceştia.

Prefectul şi-a manifestat speranţa că lucrurile se vor rezolva rapid şi că centrul drive-thru de la mall va fi funcţional pe parcursul acestei săptămâni. Ciocan nu am indicat o dată anume.

Am încercat să stăm de vorbă şi cu primarul comunei Chiscani pentru a obţine un punct de vedere în legătură cu acest subiect, însă Costică Cojea nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei print de ieri a cotidianului nostru.

 

Prefectul plănuieşte şi acţiuni de vaccinare în judeţ

 

După vizita ministrului Muncii, Raluca Turcan, la Brăila, care a solicitat organizarea de caravane de vaccinare, după ce s-a plâns că în judeţul nostru există multe persoane care ar dori să se vaccineze, însă nu au bani pentru a se deplasa până în municipiu, prefectul Nicuşor Ciocan a anunţat că are de gând să organizeze o acţiune în acest scop. Potrivit acestuia, întâi se vor întocmi liste cu cei care doresc să se vaccineze la nivelul localităţilor din judeţ, după care se vor organiza vizite punctuale din partea medicilor. Ciocan a afirmat că vaccinările se vor face, cel mai probabil, în cabinetele medicale, atât timp cât sunt autorizate din punct de vedere sanitar.

Am solicitat DSP-ului să ia legătura cu toate Primăriile din judeţ pentru a identifica persoanele dornice să se înscrie pe lista de vaccinare. Urmează ca, în funcţie de câte persoane sunt la nivelul fiecărei Unităţi Administrativ Teritoriale, să facem o acţiune gen caravană. Se urcă medicii de la Brăila în maşină şi se duc punctual, conform unui grafic stabilit, la nivelul fiecărei UAT. Încercăm să identificăm spaţii. Luăm în calcul spaţiile medicilor de familie, pentru că sunt deja autorizate din punct de vedere sanitar. Dacă nu, va trebui să identificăm alte spaţii care să aibă autorizare provizorie din partea DSP, unde să se realizeze această vaccinare. Astăzi (n.r. - ieri) am solicitat asta şi să vedem în funcţie de câte persoane doritoare sunt în judeţ, vom iniţia astfel de vaccinări, punctual, pe fiecare UAT. Cu grafic, în funcţie de zile. Facem program şi medicii se vor duce punctual la aceste UAT-uri”, ne-a declarat Ciocan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro