Mergi la conţinutul principal

Vacanță forțată și pentru elevii de la școlile private

* în Brăila sunt șase unități de învățământ private care și-au suspendat cursurile fizice, la fel ca şi școlile de stat * unitățile de învățământ private au însă libertatea de a desfășura ore online

 

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele României anunța că școlile se închid din cauza numărului mare de cazuri Covid-19, elevii și profesorii fiind trimiși în vacanță forțată pentru două săptămâni (25 octombrie - 5 noiembrie). În hotărârea cu noile restricții ce intrau în vigoare nu a fost nimic menționat cu privire la unitățile de învățământ particulare, motiv pentru care la începutul acestei săptămâni a fost dată o nouă hotărâre prin care și școlile private suspendă cursurile fizice pentru două săptămâni.

”Unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară își suspendă activitățile ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în perioada 25 octombrie 2021 - 5 noiembrie 2021”, se precizează în nouă hotărâre de Guvern.

Spre deosebire de școlile de stat, unitățile private au libertatea de a desfășura cursuri online. În Brăila sunt șase unități de învățământ private: Grădinița ”Free Children”, Școala Primară ”Sfânta Maria”, Școala Gimnazială ”Dr. Luca”, Școala Postliceală ”F.E.G. Education”, Școala Postliceală Sanitară ”Sănătate și Temperanță” și Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret” Brăila. Toate au fost închise în prima săptămână de vacanță impusă, însă de săptămâna viitoare două dintre aceste unități ar dori să organizeze cursuri online.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro