Mergi la conţinutul principal

Vacanţă de iarnă în siguranţă

poliţiştii revin cu sfaturi pentru cei mici, dar şi pentru părinţii acestora, pentru a-i ajuta să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în linişte

 

Copiii trebuie să îşi petreacă vacanţa în linişte, astfel că poliţiştii revin cu sfaturi, atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţii lor, pentru a-i ajuta să se ferească de evenimentele neplăcute.

Pentru a evita accidentele, cei care pleacă în excursie sau în tabără nu trebuie să se înghesuie la urcarea sau coborârea din mijlocul de transport (autobuz, autocar, microbuz). Există riscul de a se răni. Dacă sunt într-un autoturism, copiii trebuie să stea aşezaţi pe scaun, liniştiţi, şi să nu intre în discuţii cu şoferul care trebuie să fie atent la drum în timpul călătoriei. “Nu ai voie să porţi discuţii cu şoferul autocarului sau să-i distragi atenţia”, subliniază poliţiştii.

Dacă autobuzul staţionează pe partea carosabilă, copiii sunt atenţionaţi să nu traverseze strada prin faţa sau prin spatele acestuia. Traversarea se face numai prin locuri amenajate şi sub supravetgherea unui adult. “Nu ai voie, pentru niciun motiv, să te îndepărtezi de grup fără a fi însoţit de un adult! Acest lucru este valabil şi pentru cazul în care se realizează opriri pe traseu”.

Poliţiştii le recomandă tinerilor să nu folosească telefonul mobil pe stradă, întrucât nu pot fi atenţi şi există riscul unor accidente rutiere. Atunci când vor facă fotografii, pentru a avea amintiri frumoase din vacanţă, ei trebuie să se asigure de fiecare dată că nu îşi pun viaţa în pericol, pentru o imagine reuşită. “Nu ieşi pe şosea pentru asta”.

Atunci când sunt la joacă, cei mici trebuie să îşi anunţe părinţii cu privire la locul în care se află dar şi despre persoanele care îi însoţesc. Copiii nu au voie să se joace pe vreun lac sau bazin cu apă îngheţat, oricât de rezistent ar părea. 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila urează celor mici “Vacanţă plăcută!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro