Mergi la conţinutul principal

Vacanţă în siguranţă pentru copii

* în această săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi de prevenire a victimizării minorilor, în curtea Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila

 

 

 

 

Pentru a petrece vacanţa în siguranţă, fără incidente neplăcute, copiii primesc sfaturi de la poliţişti, în cadrul unor acţiuni preventive. În această săptămână, poliţiştii au avut întâlniri cu cei mici, în curtea bibliotecii.

În zilele de 12 şi 14 iulie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire a victimizării minorilor, în curtea Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila.

Astfel, în ziua de 12 iulie, poliţiştii rutieri le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, precum şi cele referitoare la utilizarea bicicletelor şi a rolelor. “Poliţiştii au organizat şi jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor şi le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulaţie, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta şi semnele de circulaţie, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere”, au transmis poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Totodată, la data de 14 iulie, poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat o activitate destinată elevilor, unde prin jocuri interactive le-au fost prezentate situaţii periculoase la care pot fi expuşi pe stradă, acasă, când merg la joacă sau în tabere/excursii. Au fost transmise măsurile de precauţie pe care trebuie să le aibă în vedere elevii, pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

În urma desfăşurării acestor activităţi, cei mici au primit diplome, pliante cu recomandări, baloane şi bomboane!

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro