Vacanţă în siguranţă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Vacanţă în siguranţă

în perioada premergătoare vacanţei de vară, poliţiştii brăileni s-au întâlnit cu elevii de la mai multe instituţii de învăţământ • le-au dat sfaturi menite să îi ajute să aibă o vacanţă liniştită, fără incidente neplăcute

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au fost alături de elevi şi le-au urat “Vacanţă plăcută!”. Cei mici au petrecut ultimele zile de şcoală în compania oamenilor legii, iar aceştia au ţinut să le dea câteva sfaturi care să îi ajute să se bucure de o vacanţă liniştită.

După cum au transmis reprezentanţii IPJ Brăila, luna iunie corespunde şi cu încheierea activităţilor în cadrul unor campanii şi proiecte, iniţiate şi derulate pe parcursul anului şcolar 2017-2018. Printre acestea se numără: programul educativ-preventiv “Şcoala Siguranţei Tedi”, derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Compania Maspex România, campania “Internetul – unealta traficanţilor de persoane!”, iniţiată de Centrul Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu IPJ Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi campania “Cartea de vacanţă - oferită cu drag de un poliţist” - iniţiativă a poliţiştilor brăileni.

Astfel, în cursul lunii iunie, poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Biroul Rutier au mers la elevii claselor I de la şcolile gimnaziale “Al.I.Cuza” şi “Fănuş Neagu” din municipiul Brăila, precum şi la şcolile din localităţile Romanu, Muchea şi Cazasu, pentru a-i învăţa “ABC-ul siguranţei în vacanţă”. Copiilor li s-au reamintit principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în vacanţă, pentru a nu fi implicaţi în accidente.

Elevii din mediul rural au fost atenţionaţi că nu au voie să mânuiască atelaje hipo şi nici să circule cu bicicleta pe drumurile publice, pentru că nu au împlinit vârsta de 14 ani. Siguranţa acasă şi pe internet au fost alte subiecte abordate de poliţiştii de prevenire cu elevii, fiind analizate riscurile la care cei mici s-ar expune dacă ar primi în casă sau ar discuta în spaţiul virtual cu persoanele necunoscute.

Activităţile de informare şi de prevenire adresate elevilor vor fi continuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi în vacanţa mare, în cadrul şcolii de vară sau în zonele de recreere şi de agrement.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro