Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va urma o campanie de presiuni si intimidari impotriva directorilor PD

Liderii PRM Braila sint de parere ca, daca ar avea o atitudine onorabila, directorii de servicii deconcentrate care sint membri PD ar trebui sa demisioneze. PRM-istii sint insa siguri ca nu vor vedea asa ceva din partea democratilor si se asteapta sa inceapa iar o campanie de presiuni si intimidari la adresa celor care trebuie schimbati - si care acum, intimplator, sint membri PD. Asa s-a intimplat si in 2004, sustin liderii PRM, numai ca, cei care faceau presiunile erau democrati. Astfel, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, este de parere ca directorii PD ar trebui sa inteleaga ca ceea ce au facut ei directorilor PSD-isti, in 2004, le fac acum liberalii: "Daca ar fi sa se intimple intr-un mod decent, democratii ar trebui sa-si dea demisia. Daca stam sa ne gindim ce s-a intimplat in momentul in care au preluat puterea si presiunile pe care le-au facut, inclusiv domnul subprefect Aurica Avram, care i-a chemat si i-a tocat pe oameni, cred ca ei ar trebui sa plece fara sa astepte sa fie chemati si sa se exercite presiuni asupra lor. Pentru ca stiu ca in mod abuziv au ocupat acele locuri, acele posturi, fie ei liberali sau PD-isti. Asta este parerea mea. Au facut presiuni asupra celor de la PSD, de i-au adus la disperare si oamenii au fost nevoiti sa-si dea demisia. Normal, nu trebuia sa se intimple nici in 2004 asa, nici acum. Dar ce este normal in Romania? Eu nu cred ca democratii vor face insa acest gest, nu se vor lasa dusi cu una cu doua, pentru ca nu sint oameni de cuvint. Si o mai spun o data: nu este corect nici din partea celor ramasi sa faca presiuni, dar nu a fost corect nici din partea PD sa faca presiuni asupra PSD-ului, in 2004".

"Au vrut sa faca schimbari de dragul schimbarii si pentru a-si vedea la putere oamenii"

Presedintele organizatiei municipale PRM, Danut Mihai, este de parere ca, in ritmul in care a inceput sa se schimbe Guvernul, si avind in vedere si instabilitatea evidenta a actualei majoritati guvernamentale, o sa ajungem sa schimbam directorii de deconcentrate pe banda rulanta. Nici n-o sa apuce bine unii sa vada despre ce este vorba intr-o institutie sau alta, ca vor fi schimbati cu altii, care, la rindul lor, vor avea aceeasi soarta: "Peste tot unde se hotaraste la un moment dat schimbarea unuia sau altuia dintre directorii acestor deconcentrate, se vorbeste despre competenta. Cum putem discuta despre competenta in momentul in care scoatem pe banda rulanta si la comanda conducatori care nici macar nu se dezmeticesc bine si sint inlocuiti? Este un proverb romanesc care spune ca cel care seamana vint, culege furtuna. Din punctul meu de vedere, acum doi ani am simtit parca cea mai mare incrincenare si inversunare din partea PD-ului, in a schimba la foc automat directorii respectivi, indiferent daca acestia au demonstrat ca sint competenti, mai putini competenti, ca sint membri PSD sau nu. Au vrut sa faca schimbari de dragul schimbarii si pentru a-si vedea la putere oamenii. Dar cred ca ar fi trebuit sa se analizeze de la caz la caz, pentru ca nici nu s-au acomodat bine oamenii si acum vor veni altii, noi, care si lor li s-ar putea destul de usor sa li se intimple sa fie schimbati, pentru ca noul Guvern este extrem de fragil. Consider ca la nivel local, ar trebui ca acele concursuri de care se face atita caz sa fie corecte".

"Au promis ceva, au plecat si i-au lasat pe golanii astia sa fure mai departe si la noi nu s-a mai gindit nimeni!"

In ceea ce-l priveste, presedintele PD, Horia Vasioiu a anuntat ca PD nu are nici un gind sa-si retraga directorii din functii, dintr-un motiv cel putin ciudat: acestia vor continua sa puna in aplicare programul Aliantei DA, cu care s-au cistigat alegerile. I-am amintit liderului PD, ca liberalii au anuntat public de ceva timp ca, pentru ei, Alianta DA nu mai exista si ca, in plus, PD-ul a fost dat afara din Guvern si a declarat public ca a intrat in opozitie. Intrebat ce fel de opozitie face PD-ul, in conditiile in care oamenii sai sint hotariti sa puna in aplicare programul Guvernului, Vasioiu a explicat ca premierul a declarat ca programul cu care s-au cistigat alegerile ramine in picioare, deci PD-ul va sa continua sa-l puna in aplicare. "Aoleu, si ce opozitie o sa facem! Asta va garantez, ca o sa le facem o pozitie de o sa-si blesteme si ziua in care s-au nascut!", ne-a declarat Horia Vasioiu.
La rindul sau, viceprimarul PD Daniela Vasioiu ne-a explicat ca directorii democrati ar tine de scaune nu pentru ca e greu sa renunte la ciolan, ci pentru ca au o responsabilitate. Mai mult, aceasta a sustinut ca democratii refuza sa se dea plecati din fotoliile de directori, pentru ca vor sa pazeasca directiile de "furtaciunile" liberalilor: "Eu am tot auzit pe diverse persoane spunind ca PD nu poate face si opozitie si sa fie si la putere, in acelasi timp. Nu sintem solidari, daca partenerul nostru dintr-o asociere vrea sa faca ceva ilegal. Noi avem si niste responsabilitati! Noi am promis ceva oamenilor! Pai, ce spun oamenii: "Au promis ceva, au plecat si i-au lasat pe golanii astia sa fure mai departe si la noi nu s-a mai gindit nimeni!". Ei nu, stam acolo, si daca omul nostru din deconcentrate gestioneaza o directie, cu certitudine el acolo ramine ca sa nu se intimple furtaciunile si asa mai departe. Singurul argument logic pe care vi l-am dat, este acela ca atita vreme cit programul de guvernare nu este schimbat, nu avem de ce sa ne retragem oamenii". Liderii PD admit ca este greu de crezut ca noul Guvern, bazat pe o colaborare oficiala PNL-UDMR si pe una neoficiala PNL-PSD va pastra programul Aliantei PD, insa vor sa auda anuntul schimbarii programului direct din gura premierului Tariceanu. "Sa o recunoasca public, si noi ne retragem directorii! In momentul in care a facut public ca a modificat programul, noi plecam. Noi vrem sa il facem sa recunoasca public!", a spus Horia Vasioiu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii