Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Va trebui sa inscriem pentru a avea o sarcina mai usoara in retur"

Antrenorul FC Steaua Bucuresti, Cosmin Olaroiu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca echipa sa va trebui sa marcheze in meciul cu FC Rapid, programat astazi, de la ora 20.45, pe stadionul Giulesti, in prima mansa a sferturilor Cupei UEFA, pentru a avea o sarcina mai usoara in retur.
"Suntem pregatiti sa facem un joc bun si sa luam o optiune in privinta calificarii chiar din tur. Steaua joaca toate meciurile la victorie, niciodata de-a lungul istoriei nu si-a propus sa faca egal. Fiind un meci de calificare, trebuie sa existe un echilibru, prudenta, iar pentru a avea o sarcina mai usoara in retur, va trebui sa inscriem. Vor fi meciuri echilibrate, iar calificarea se va decide in doua manse", a spus tehnicianul FC Steaua.
Cosmin Olaroiu a afirmat ca Rapid nu este nici Heerenveen, nici Betis Sevilla, fostele adversare ale FC Steaua in Cupa UEFA. "Rapid are particularitatile ei, difera de Heerenveen sau Betis. Au si citeva lucruri in plus, dar si unele in minus. Va trebui sa fim abili, inteligenti, pentru a specula punctele slabe", a comentat antrenorul Stelei.
Olaroiu a mentionat ca jucatorii stelisti sint constienti de importanta si dificultatea partidei, pentru ca Rapid este o echipa puternica, bine organizata, cu jucatori foarte buni si cu un lot echilibrat. "Acest lucru nu ne face sa ne temem, ci doar sa ne mobilizam pentru a obtine o performanta", a spus antrenorul stelist.
Olaroiu a adaugat ca este o premiera ca doua echipe romanesti sa se intilneasca in sferturile unei competitii europene si ca ar fi extraordinar sa mai existe astfel de situatii in viitor. "Fotbalul romanesc a facut un pas inainte, o echipa sigur va fi in semifinale. In conditiile actuale, este mai mult decit extraordinar. Nimeni nu se gindea la asa ceva, conditiile fotbalului romanesc nu sint cele care sa creeze premizele unei asemenea performante. Datorita acestor jucatori, si tot respectul pentru ei, am ajuns aici si este bine sa continuam, iar acum ma refer la jucatorii nostri", a spus Olaroiu.
Comentind faptul ca Rapid are zece jucatori pasibili de suspendare in cazul in care vor fi avertizati joi, iar acestia ar putea fi provocati de stelisti pentru a primi cartonas galben, Olaroiu a subliniat: "Nu stiu ce crede Razvan Lucescu, ma intereseaza mai putin provocarile", a spus acesta. Olaroiu a mentionat ca nu va evita sa discute cu antrenorul rapidist inainte de meci. "Doar n-o sa ne certam. Relatiile dintre doi oameni nu pot fi schimbate de un joc de fotbal. Raminem prieteni si dupa aceasta dubla mansa", a comentat tehnicianul Stelei.
Referindu-se la faptul ca este vecin cu Lucescu, Olaroiu a declarat ca sint destul de preocupati amindoi ca sa mai aiba timp sa stea de vorba. "Indiferent de cit stim unii despre altii, jucatorii vor decide. Fotbalul are mult imprevizibil, pot aparea greseli individuale sau de arbitraj si se poate decide soarta unei partide", a spus el.
Olaroiu a afirmat ca este greu de spus daca echipa sa este avantajata de faptul ca joaca prima mansa in deplasare. "Jucam un meci in deplasare si unul pe teren neutru. Sa nu joci niciodata acasa, nu este foarte usor", a adaugat antrenorul FC Steaua.
Intrebat daca o sa-si ia umbrela pentru a se feri de suporterii rapidisti care l-ar putea scuipa, Cosmin Olaroiu a replicat: "S-a anuntat ca ploua? Am jucat foarte multe meciuri in Giulesti si nu m-au scuipat. Am fost sa vad Rapid cu Petrolul in Cupa Romaniei si nu m-au injurat sau scuipat. Nu trebuie sa cream aceasta stare si sa spunem asemenea lucruri. S-au mai intimplat cazuri, si la noi, si la altii, dar sa nu insistam pe aceste lucruri neplacute".
Cosmin Olaroiu a declarat ca absentele jucatorilor Gabriel Bostina, suspendat, si Victoras Iacob, accidentat, sint foarte importante. El a precizat ca atunci cind nu are la dispozitie anumiti fotbalisti realizeaza cit sint de buni.
Antrenorul FC Steaua a declarat ca, in mare parte, si-a creionat ideile pentru meci si ca va stabili echipa de start in ziua meciului. "Este bine ca avem de ales, ca avem solutii. Jucatorii care au evoluat cu Poli Timisoara ne dau sperante ca nu se va simti lipsa lui Iacob si Bostina. Ma mai gindesc asupra inlocuitorului lui Bostina", a spus Olaroiu. El crede ca fundasul Dorin Goian va fi apt de joc suta la suta si a spus ca nu sint probleme cu mijlocasul Banel Nicolita, care s-a antrenat normal.
Cosmin Olaroiu crede ca daca s-a ajuns la concluzia ca Steaua este favorita la cistigarea Cupei UEFA, conform unui sondaj realizat pe site-ul forului european, este bine pentru imaginea fotbalului romanesc. "Este un lucru extraordinar ca sintem priviti asa. La inceput toata lumea se gindea ca este greu chiar si sa treci de grupe", a comentat Olaroiu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii