Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va functiona un Centru de zi pentru virstnici

Ieri, Fundatia "Pro Homini" a lansat proiectul "Centrul de zi pentru virstnici", finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania. Proiectul, care se va desfasura pe parcursul a 12 luni, va sprijini persoanele de virsta a treia care si-au incetat activitatea si care au dificultati in a-si asigura existenta.
"20 de virstnici din municipiul Braila, cu venituri mai mici de 200 RON, care nu au suport familial, vor putea participa la o serie de activitati organizate la sediul fundatiei, care vor avea ca rezultat resocializarea acestora, promovarea unui stil de viata sanatos si redobindirea sentimentului de a fi util. In plus, ajutoarele oferite sub forma unei mese si cadouri cu ocazia sarbatorilor, ii vor despovara de anumite cheltuieli. Prin acest proiect incercam sa atragem atentia asupra problemelor persoanelor de virsta a treia si sa inspiram si alte organizatii locale in dezvoltarea ofertei de servicii sociale de profil", a precizat Cornelia Negoita, presedintele Fundatiei "Pro Homini".
Alti 10 virstnici, nedeplasabili, ce vor fi asistati la domiciliu, vor comunica cu asistentii socio-medicali. Pe linga monitorizarea functiilor vitale, asistentii le vor distribui ajutoare materiale, alimente si produse igienico-sanitare. Proiectul se va desfasura in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala Braila si Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale "Trebuie!" - Filiala Braila.
Fundatia "Pro Homini" a luat fiinta in 1997, din dorinta de a sprijini acest segment al populatiei, aproape uitat de societate. Pe parcursul celor 9 ani de activitate, organizatia a sprijinit si familii cu multi copii, aflate in situatie de risc social, copii bolnavi care necesitau tratamente costisitoare, precum si elevi meritosi care au obtinut locuri fruntase la olimpiadele nationale. In vederea stringerii de fonduri, fundatia organizeaza, de doua ori pe an, baluri de binefacere si tombole cu obiecte confectionate de batrinii asistati. Pentru bunele rezultate obtinute in plan social, Fundatia a primit diploma si medalie de excelenta, din partea Primariei Municipiului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii