"In consecinta, numarul maxim al asistentilor maternali profesionisti pe care il propunem pentru anul 2006 este 315, in prezent fiind angajate 308 persoane. In evidentele DGASPC exista asistenti maternali profesionisti atestati pentru a primi in plasament cite doi copii. Astfel, in viitor, acestia vor avea in plasament cite doi copii, pentru rentabilizarea retelei de Asistenta Maternala Profesionista", a mai declarat Alexandru Sculschi.
Referitor la protectia persoanelor adulte cu handicap, acesta a afirmat ca, in locatia din soseaua Buzaului nr. 3 (unde, in prezent, functioneaza Centrul de Plasament "Sf. Ierarh Nicolae") va fi infiintat centrul de ingrijire si asistenta pentru aceasta categorie de beneficiari. Astfel, in cadrul DGASPC va functiona un centru modern, dotat conform standardelor in domeniu. Directorul general al DGASPC a adaugat ca de serviciile acestui centru vor beneficia aproximativ 60 de persoane adulte cu handicap, care in prezent se afla la Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Maria" de la Baldovinesti, Caminul de persoane virstnice "Sf. Ap. Petru si Pavel" din Braila, precum si copiii de la Centrul de Plasament "Dumbrava Minunata", care au implinit, intre timp, 18 ani.
"Estimam ca, pina la data de 15 martie a.c., imobilul la care am facut referire va fi eliberat, prin transferarea copiilor la apartamentele de tip familial, astfel incit pot fi incepute lucrarile de amenajare pentru infiintarea noului serviciu. Suma estimata pentru aceasta lucrare este de 12 miliarde lei. Doresc sa mentionez ca infiintarea acestui serviciu este posibila datorita sustinerii oferite de presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care a acordat institutiei noastre sprijinul financiar, fara de care nu ar fi fost posibila materializarea acestui proiect", a concluzionat Alexandru Sculschi.