Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va fi modificata organigrama DGASPC Braila

Colegiul director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC) a analizat, in sedinta de joi, 23 februarie, si a aprobat modificarea organigramei, a statului de functii si a Regulamentului de organizare si functionare a institutiei, pe care o vor supune aprobarii plenului Consiliului Judetean Braila. "Modificarile au fost concepute in conformitate cu strategia pe anul 2006 in domeniul protectiei copilului si a persoanelor adulte cu handicap. Organigrama a fost gindita astfel incit sa permita infiintarea unor noi servicii, cum ar fi: un centru de plasamente familiale, un centru de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap si centrul de zi Elpida 2", a declarat directorul general al DGASPC, prof. Alexandru Sculschi. Dupa cum a afirmat acesta, la un buget aprobat, in valoare de peste 230 miliarde lei, banii alocati "protectiei copilului" sint insuficienti. Insa, pentru prima data, a fost alocata o importanta suma de bani pentru protectia persoanelor adulte cu handicap, adica 34 miliarde lei. Astfel, o solutie pentru desfasurarea activitatii pentru protectia copilului a fost aceea de comprimare a Serviciului de Asistenta Maternala Profesionista, deoarece, potrivit spuselor directorului general Sculschi, protejarea unui copil la asistent maternal profesionist presupune cheltuieli mari - care includ salariul asistentului maternal, cu sporurile aferente, ce ajung pina la 65% si alocatia de hrana a copilului, care variaza, in functie de virsta copilului, intre 1.500.000 si 2.000.000 lei.
"In consecinta, numarul maxim al asistentilor maternali profesionisti pe care il propunem pentru anul 2006 este 315, in prezent fiind angajate 308 persoane. In evidentele DGASPC exista asistenti maternali profesionisti atestati pentru a primi in plasament cite doi copii. Astfel, in viitor, acestia vor avea in plasament cite doi copii, pentru rentabilizarea retelei de Asistenta Maternala Profesionista", a mai declarat Alexandru Sculschi.
Referitor la protectia persoanelor adulte cu handicap, acesta a afirmat ca, in locatia din soseaua Buzaului nr. 3 (unde, in prezent, functioneaza Centrul de Plasament "Sf. Ierarh Nicolae") va fi infiintat centrul de ingrijire si asistenta pentru aceasta categorie de beneficiari. Astfel, in cadrul DGASPC va functiona un centru modern, dotat conform standardelor in domeniu. Directorul general al DGASPC a adaugat ca de serviciile acestui centru vor beneficia aproximativ 60 de persoane adulte cu handicap, care in prezent se afla la Centrul de Ingrijire si Asistenta "Sf. Maria" de la Baldovinesti, Caminul de persoane virstnice "Sf. Ap. Petru si Pavel" din Braila, precum si copiii de la Centrul de Plasament "Dumbrava Minunata", care au implinit, intre timp, 18 ani.
"Estimam ca, pina la data de 15 martie a.c., imobilul la care am facut referire va fi eliberat, prin transferarea copiilor la apartamentele de tip familial, astfel incit pot fi incepute lucrarile de amenajare pentru infiintarea noului serviciu. Suma estimata pentru aceasta lucrare este de 12 miliarde lei. Doresc sa mentionez ca infiintarea acestui serviciu este posibila datorita sustinerii oferite de presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care a acordat institutiei noastre sprijinul financiar, fara de care nu ar fi fost posibila materializarea acestui proiect", a concluzionat Alexandru Sculschi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii