Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Va fi inlocuit din functie prefectul Brailei?

Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, ar putea fi schimbat din functie, in zilele urmatoare. Este a doua oara, in circa o luna, cind sint vehiculate asemenea zvonuri, si, de aceasta data, presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, este cel care le-a confirmat, in cadrul unei conferinte de presa. Liderul PD a declarat ca are aceasta certitudine, ultimele date, privind iminenta inlocuirii din functie a lui Mitroi obtinindu-le de la un coleg din conducerea centrala a partidului. Vasioiu a mai spus ca schimbarea prefectului a fost luata in discutie, in urma cu citeva saptamini, si, desi Mitroi a scapat de primul val al demiterilor unor prefecti, el a ramas in vizorul conducerii Ministerului Administratiei si Internelor: "S-a luat in discutie schimbarea prefectului de Braila de acum circa doua luni. In mai multe rinduri s-a discutat in Consiliul National de Conducere activitatea prefectilor. Stiu ca exista propunere de schimbare a prefectului judetului, dar nu pot da detalii, privind motivele acestei decizii, pentru ca nu le cunosc, si nu stiu cine este persoana care i-ar putea lua locul. Chiar saptamina trecuta am discutat cu un coleg de-al meu care face parte din Consilul National de Conducere al Aliantei, si mi-a certificat ca a ramas in continuare valabila propunerea inlocuirii din functie a prefectului de Braila. Deci, in aceste zile, odata cu schimbarea secretarilor de stat, vor fi schimbati si unii prefecti. Este cert ca va fi schimbat si prefectul nostru. Din ce stiu eu, este 100% ca va fi schimbat prefectul". Vasioiu a mentionat ca ieri urma sa aiba loc sedinta CNC, unde se discuta acest lucru, iar o decizie poate fi luata fie in sedinta de Guvern din joia aceasta, fie joia viitoare. "Eu unul nu am fost intrebat niciodata despre activitatea prefectului de Braila, dar sint absolut convins ca la nivelul secretariatului de stat responsabil cu activitatea prefectilor exista documentele si analizele necesare. In ceea ce ma priveste, cinstit, nu am fost multumit de activitatea prefectului. El a avut sarcini trasate de la CNC al Aliantei, pe care nici macar nu a inceput sa le puna in practica. Ce-i reprosez eu lui Mitroi este ca i-a lipsit dinamismul in activitate, si in cea politica, si in cea administrativa".
In ceea ce-l priveste, subprefectul PD Aurica Avram ne-a declarat ca a colaborat bine cu Mitroi, si ca nu are ce sa-i reproseze: "Eu nu am avut probleme cu domnul prefect, pe linie profesionala. Noi nu ne-am calcat pe picioare unul pe celalalt, si ar fi o greseala sa spun altceva".

"Pe moment, Mitroi va ramine prefect"

Liderii PNL Braila au alta varianta despre situatia prefectului Mitroi. Daca zilele trecute, liderul PNL Braila, senatorul Dan Sabau, a exclus categoric aceasta posibilitate, deputatul Gabriel Sandu ne-a declarat ieri ca schimbarea lui din functie nu va avea loc prea curind. Mai concret, Sandu considera ca Mitroi mai trebuie sa ramina prefect o vreme, si abia dupa ce termina o serie de lucruri pe care le are de facut, se va putea discuta despre schimbarea acestuia. Pe de alta parte, Sandu nu exclude complet posibilitatea ca prefectul sa-si piarda scaunul in urmatoarele zile, daca premierul Tariceanu o va decide: "Pe moment, Mitroi va ramine prefect, pentru ca are niste misiuni de indeplinit. Miine (azi-n.r.), in sedinta Comitetului Executiv de la centru se va discuta, printre altele, si situatia prefectului de Braila, dar eu militez pentru pastrarea sa in functie, pentru inca o perioada. Pina una-alta, eu sint vicelider de grup parlamentar si membru al Comitetului Executiv, si cred ca stiu mai bine decit Vasioiu ce se va intimpla, pentru ca am si eu un cuvint de spus in aceasta privinta, asa cum are si presedintele PNL Braila, Dan Sabau. Evident, nu pot exclude complet posibilitatea ca schimbarea respectiva sa aiba loc, chiar daca noi nu credem ca este momentul. In conditiile in care premierul Tariceanu, la discutia despre schimbarea unor prefecti, o sa-l indice si pe Mitroi, nu mai avem ce face. Problema este ca anumite grupuri de la Braila incearca sa impuna la Bucuresti anumite persoane, nu dau nume, ca viitori prefecti".
Precizam ca, potrivit informatiilor pe care le detinem, Simona Draghincescu, seful Directiei Administratia Pietelor si Tirgurilor, este persoana care ar avea mari sanse sa fie viitorul prefect al judetului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii