Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Va arat acum lumea mea, sa-mi confirmati ca n-am trait degeaba"

Sala de lectura a Universitatii "Constantin Brancoveanu" este gazda celei de-a 38-a expozitii personale realizate de artistul plastic Hugo Maracineanu. Prorectorul universitatii, prof. univ. dr. Ion Scurtu, a deschis vernisajul cu un scurt cuvint si cu invitatia adresata artistilor plastici braileni de a folosi spatiul pus la dispozitie si pentru alte expozitii.
Despre cele 30 de lucrari expuse pe simeze a vorbit presedintele filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Mosorescu. "Lucrarile expuse de aceasta data sint lucrate in buna traditie a scolii romanesti interbelice. Lucrarile nu necesita foarte multe explicatii, se adreseaza direct celor care le privesc si le bucura sufletul. As vrea sa invit toti studentii, sa vina cu incredere si la Galeriile de Arta, pentru ca au mereu ce sa vada si acolo", a spus presedintele UAP filiala Braila, Gheorghe Mosorescu. Autorul, artistul plastic Hugo Maracineanu, a explicat ca modul de exprimare ales ii este foarte drag, ca simte o atractie speciala pentru el. "Este o arta capabila sa sugereze cu mijloace clasice stari inexprimabile in fata naturii, de meditatie asupra sensurilor sugerate de lumea feerica a tot ce exista. Cu aceasta expozitie, incerc sa ma razbun pe anii cind nu aveam voie sa venim in expozitii cu flori, nuduri sau cu casa tristetii. Atunci acumulam frumuseti la indemina oricarui suflet, iar acum ma intorc spre acest gen de exprimare care e la indemina oricarui privitor, si pot sa spun ce m-a durut dintotdeauna. Regret ca am lasat sa treaca perle de existenta. Minunile se gasesc in jur, in familie, in cei care pot intelege. Tablourile mele descopera frumusetea in locuri mizere, descopera lumina din taina gradinii. Sint elemente care se depoziteaza in sufletul artistului, iar acesta foarte rar indrazneste sa vina cu ele in fata publicului. Pe vemuri, am fost mereu un personaj negativ, eram la marginea lumii comunistilor, dar in centrul lumii mele. Va arat acum lumea mea, sa-mi confirmati ca n-am trait degeaba", a spus artistul Hugo Maracineanu. La eveniment au mai fost prezenti decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais si vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii