Mergi la conţinutul principal

"Va arat acum lumea mea, sa-mi confirmati ca n-am trait degeaba"

Sala de lectura a Universitatii "Constantin Brancoveanu" este gazda celei de-a 38-a expozitii personale realizate de artistul plastic Hugo Maracineanu. Prorectorul universitatii, prof. univ. dr. Ion Scurtu, a deschis vernisajul cu un scurt cuvint si cu invitatia adresata artistilor plastici braileni de a folosi spatiul pus la dispozitie si pentru alte expozitii.
Despre cele 30 de lucrari expuse pe simeze a vorbit presedintele filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Mosorescu. "Lucrarile expuse de aceasta data sint lucrate in buna traditie a scolii romanesti interbelice. Lucrarile nu necesita foarte multe explicatii, se adreseaza direct celor care le privesc si le bucura sufletul. As vrea sa invit toti studentii, sa vina cu incredere si la Galeriile de Arta, pentru ca au mereu ce sa vada si acolo", a spus presedintele UAP filiala Braila, Gheorghe Mosorescu. Autorul, artistul plastic Hugo Maracineanu, a explicat ca modul de exprimare ales ii este foarte drag, ca simte o atractie speciala pentru el. "Este o arta capabila sa sugereze cu mijloace clasice stari inexprimabile in fata naturii, de meditatie asupra sensurilor sugerate de lumea feerica a tot ce exista. Cu aceasta expozitie, incerc sa ma razbun pe anii cind nu aveam voie sa venim in expozitii cu flori, nuduri sau cu casa tristetii. Atunci acumulam frumuseti la indemina oricarui suflet, iar acum ma intorc spre acest gen de exprimare care e la indemina oricarui privitor, si pot sa spun ce m-a durut dintotdeauna. Regret ca am lasat sa treaca perle de existenta. Minunile se gasesc in jur, in familie, in cei care pot intelege. Tablourile mele descopera frumusetea in locuri mizere, descopera lumina din taina gradinii. Sint elemente care se depoziteaza in sufletul artistului, iar acesta foarte rar indrazneste sa vina cu ele in fata publicului. Pe vemuri, am fost mereu un personaj negativ, eram la marginea lumii comunistilor, dar in centrul lumii mele. Va arat acum lumea mea, sa-mi confirmati ca n-am trait degeaba", a spus artistul Hugo Maracineanu. La eveniment au mai fost prezenti decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache, decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais si vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu