Vărsătura - pe lista zonelor cu cele mai multe accidente rutiere | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Vărsătura - pe lista zonelor cu cele mai multe accidente rutiere

Zona Vărsătura, din judeţul Brăila, apare pe o hartă cu cele mai periculoase şase localităţi din ţară, din punct de vedere al deceselor în urma accidentelor rutiere grave petrecute în ultimii ani. Topul a fost întocmit de către ziarul "Gândul", pe baza datelor furnizate de Direcţia de Poliţie Rutieră a IGPR, în urma evenimentului rutier în care a fost implicat "cârcotaşul" Şerban Huidu. Conform studiului, în perioada 1 ianuarie 1999 - 30 iunie 2011, pe DE 584 (Brăila-Călăraşi), între kilometrul 2 şi 3, în zona localităţii Vărsătura, au avut loc 16 accidente grave, cu 9 morţi şi 13 răniţi grav. Fapt ce a propulsat Brăila în rândul "punctelor negre" din ţară, alături de judeţele Bihor, Mureş, Prahova, Constanţa şi Ilfov. După cum ne-a informat biroul de presă al IPJ Brăila, situaţia accidentelor s-a mai redresat în ultima perioadă atât în Vărsătura, cât şi la nivelul întregului judeţ. Dacă anul trecut în zona respectivă s-au înregistrat şapte evenimente cu trei morţi şi 9 răniţi, în acest an au fost doar două accidente grave, fără persoane decedate. Pe judeţ, statistica arată că în primele 9 luni din 2011, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 97 de accidente rutiere grave, soldate cu 94 de răniţi grav şi 19 persoane decedate. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, au avut loc 120 de accidente rutiere grave, soldate cu 33 de morţi şi 111 persoane rănite grav. Din totalul accidentelor produse de la începutul acestui an, 43 au fost în municipiu şi 54 în judeţ. "Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea imprudentă în trafic (14 accidente cu 15 persoane rănite grav şi 3 persoane decedate), neacordarea priorităţii vehiculelor şi a pietonilor care au traversat regulamentar (20 accidente cu 20 de persoane rănite grav şi un decedat), şi traversarea neregulamentară a pietonilor (10 accidente grave cu 10 răniţi grav)", ne-a precizat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. Acesta a mai adăugat că printre cei vinovaţi de producerea evenimentelor rutiere se numără 60 de şoferi amatori şi 16 profesionişti, 9 mopedişti, 6 biciclişti, doi căruţaşi, un stivuitorist, un conducător de ATV şi un conducător auto fără permis de conducere. Cele mai multe accidente s-au produs în zilele de marţi şi vineri, cu preponderenţă în intervalele orare 12.00 -18.00 şi 18.00 - 24.00.

În 2008, Brăila a fost în topul nenorocirilor produse pe şosele

Dacă acum lucrurile par că s-au mai redresat, cu doar câţiva ani în urmă, situaţia a fost una cu adevărat tragică în Brăila, din punct de vedere al accidentelor rutiere. În 2008, poliţiştii rutieri au înregistrat la nivelul judeţului, 194 de accidente de circulaţie soldate cu 66 persoane decedate şi 171 răniţi grav. Însă luna august a fost cea care a zguduit bilanţul Serviciului Poliţiei Rutiere, din cauza numărului mare de persoane decedate în accidente rutiere, fiind inregistrate 24 de evenimente grave, soldate cu 13 persoane decedate, opt în numai o săptămână, iar 23 rănite grav. Ca urmare, în 2008, judeţul Brăila a fost pe primul loc pe ţară la persoane decedate în urma evenimentelor rutiere. Cele mai multe dintre tragedii s-au produs atunci în judeţ, în special pe drumuri naţionale, respectiv DN 2B, Brăila - Buzău, DN 23, Brăila - Focşani şi DE 584, Brăila - Slobozia. Principalele cauze ale accidentelor au fost conducerea imprudentă, traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic. Un eveniment rutier deosebit de grav din acel an s-a petrecut chiar pe DE 584, zona menţionată în topul realizat de "Gândul". Două persoane, soţ şi soţie, au decedat atunci, după ce maşina în care se aflau a fost aruncată într-un copac de pe marginea şoselei, de un alt autoturism care rula în spatele lor. Accidentul s-a consumat în afara localităţii Vărsătura, din cauza unui şofer gălăţean care nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic şi a intrat în autoturismul din faţa sa. O situaţie asemănătoare anului 2008 a adus şi 2009, când în primele 9 luni, pe raza judeţului, deja erau înregistrate 140 de accidente rutiere grave, soldate cu 118 răniţi grav şi 45 de persoane decedate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro