Mergi la conţinutul principal

Văduva lui Robin Williams, despre adevăratele probleme ale actorului

Robin Williams nu suferea de Parkinson, ci de o formă de demenţă şi începuse „să îşi piardă minţile", a afirmat văduva celebrului actor care s-a sinucis anul trecut, scrie agerpres.ro.
Susan Schneider a spus că actorul suferea de demenţă cu corpi Lewy, boală neurodegenerativă care provoacă schimbări violente de stări de spirit şi halucinaţii, caracteristici prezente şi în bolile Parkinson şi Alzheimer.

Crize groaznice de panică

La câteva zile după moartea tragică a actorului, care s-a sinucis acasă pe 11 august 2014 la vârsta de 63 de ani, soţia sa dezvăluia faptul că acesta suferea de Parkinson, depresie şi anxietate. Ea a afirmat marţi, în revista People, că nu depresia l-a ucis pe Robin Williams, aceasta fiind una din nenumăratele simptome „pe care le avea, una dintre cele mai mărunte". Primele semne au apărut în noiembrie 2013, a declarat Susan Schneider, unor mass-media americane. Lucrurile s-au înrăutăţit în lunile care au precedat moartea actorului, unul dintre cei mai străluciţi şi apreciaţi ai generaţiei sale.
Avea crize groaznice de panică, dificultăţi în a calcula distanţele, lovindu-se, de exemplu, de uşă şi sângerând la cap. Doctorii au ezitat să îi pună un diagnostic...până la autopsie. „Medicii făceau ceea ce era necesar, însă boala evolua prea rapid şi a fost mai puternică decât noi", a spus a treia soţie a lui Robin Williams.

În noaptea de dinaintea sinuciderii

„Trăiam un coşmar", a afirmat într-un interviu la postul ABC, adăugând că actorul îşi dădea seama că „îşi pierde minţile". „Un minut era lucid şi după cinci minute spunea ceva care nu avea legătură cu nimic", a continuat ea. şi vocea lui atât de flexibilă care contribuise în mare măsură la talentul său imitativ şi la cariera sa actoricească se deteriora pe zi ce trecea. Actorul, câştigător al unui premiu Oscar în 1998 pentru „Good Will Hunting", a vorbit de mai multe ori despre dependenţa sa de alcool şi despre depresia de care suferea, însă, potrivit soţiei sale, nu mai consuma alcool de opt ani.
În noaptea de dinaintea sinuciderii, văduva îşi aminteşte că Williams se purta normal, intrând şi ieşind de câteva ori din camera ei, cu un iPad în mână, părând interesat de ceva. „Credeam că este semn bun", a spus ea. Şi-au urat „noapte bună", femeia neştiind că era pentru ultima oară. „M-am tot gândit la ce l-a împins să facă aşa ceva...Nu i-am purtat nicio clipă ranchiună", a încheiat Susan Schneider.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro