Mergi la conţinutul principal

Vă mai amintiţi de Boney M?

Istoria trupei Boney M începe în 1974, când Frank Farian (Franz Reuther), un cântăreţ german, a înregistrat un single - „Baby Do You Wanna Bump?". Melodia a fost difuzată ca fiind interpretată de Boney M şi a devenit un succes în Olanda şi Belgia.
Farian a decis să angajeze o trupă care să devină imaginea grupului în apariţiile TV şi în spectacole. O agenţie de închiriere le-a găsit pe Maizie Williams şi pe prietena ei, Sheyla Bonnick, precum şi un dansator, Mike. În 1975, o altă fată, Nathalie, se alătură grupului, înlocuită apoi cu Claudja Barry. Sheila şi Mike au părăsit trupa, iar Maizie Williams a adus un dansator exotic din Aruba, Bobby Farrell. Cântăreaţa Marcia Barrett din Jamaica s-a alăturat grupului. Claudja Barry a părăsit grupul în februarie 1976, pentru o carieră solo. În final, Liz Mitchell, fosta solistă a trupei Les Humphries Singers, se alătură, componenţa Boney M devenind Marcia Barett, Liz Mitchell, Maizie Williams, Bobby Farrell.
Primul album al trupei a fost „Take the Heat Off Me", unde Farian a folosit doar vocile lui Liz Mitchell şi Marcia Barrett, împreună cu vocea sa, prelucrată în studio. Albumul a primit Discul de aur în Germania şi Finlanda, iar grupul a susţinut spectacole în cluburi, discoteci, la festivaluri, pentru a se face cunoscut. Totul s-a schimbat odată cu apariţia lor live în spectacolul Musikladen, din 18 septembrie 1976, îmbrăcaţi în costumele care îi vor consacra. Săptămâna următoare, melodia „Daddy Cool" ajungea pe locul 1 în topurile germane.

„Ma Baker" şi „Belfast"

Single-ul „Daddy Cool" a intrat în UK Top Ten în februarie 1977, urmat în aprilie de un remake a lui Bobby Hebbs, „Sunny". În iulie, single-ul „Ma Baker" a ratat cu puţin locul întâi în topul UK. „Belfast" intra în UK Top Ten în decembrie. În 1977 lansează al doilea album, „Love for Sale", conţinând hiturile „Ma Baker" şi „Belfast", fiindu-i decernat Discul de platină în Germania şi aur în Finlanda şi Marea Britanie. În 1978, single-ul „Rivers of Babylon" devine locul 1 în topurile britanice şi este inclus pe următorul album, „Nightflight to Venus", care conţine şi hiturile „Rasputin", „Brown Girl in the Ring" şi „Painterman", album ce a obţinut Discul de platină în Germania, Canada şi Marea Britanie.
În 1978, Boney M era în apogeul popularităţii cu single-ul „The Rivers of Babylon", care a devenit al doilea single ca vânzări din istoria UK. „Rivers of Babylon" a fost singurul hit Boney M ce a intrat în US Top 40. Albumul „Nightflight to Venus" a ajuns şi el în fruntea clasamentului în Marea Britanie. În octombrie 1978, „Rasputin" a devenit un alt UK Top Ten hit, urmat de „Marys Boy Child" ce devine locul 5 ca vânzare de single-uri din istoria Marii Britanii.

Discul de platină

Formaţia face un turneu în fosta URSS, care a contribuit la popularitatea lor în aceasta parte a lumii, deşi piesa „Rasputin" era oficial interzisă de autorităţi. Anul 1979 este plin de succese pentru Boney M, cu single-uri ca „Painter Man" şi „Hooray, Hooray! Its a Holiday!" în UK Top Ten. În septembrie a aceluiaşi an, albumul „Oceans of Fantasy" ajunge pe locul 1 în topul albumelor. Alte piese de succes sunt „El Lute", „Gotta Go Home", „Im Born Again" şi „Bahama Mama". „Oceans of Fantasy" câştigă Discul de platină în Germania, Marea Britanie şi aur în Finlanda.
Compilaţia „The Magic of Boney M. - 20 Golden Hits", lansată în 1980, ajunge pe locul 1 în Regatul Unit şi cucereşte Discul de platină în Canada, Olanda, aur în Germania, Finlanda, Marea Britanie. Al cincilea album, „Boonoonoonoos", este lansat în 1981. În acel moment, Bobby Farrell nu mai făcea parte din grup, fiind dat afară din cauza comportamentului instabil. Albumul se vinde bine, dar nu mai are acelaşi succes ca precedentele. Singurul hit este „We Kill the World (Dont Kill the World)". În acelaşi an este lansat „Christmas Album". De asemenea, este lansată compilaţia „Children of Paradise - The Greatest Hits of Boney M. - Vol. 2". În 1986, după celebrarea a zece ani, formaţia se destramă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro