Mergi la conţinutul principal

USR-iștii vor în Parlament, dar nu au binevoit să «răspundă pentru brăileni»

* în ciuda faptului că au avut ocazia de a se prezenta și de a-și explica motivele pentru care aspiră la un fotoliu de parlamentar, cei care deschid lista Alianței USR - PLUS Brăila, au preferat să ”bage capul la cutie” * astfel, la colțul rușinii, în această campanie electorală, se află: Cătălin Stancu, candidatul USR pentru un fotoliu de deputat și colegul acestuia, Nicușor Ciocan, aspirant la o poziție în Senatul României * și asta, pentru că USR-iștii nu s-au deranjat să explice un lucru banal: de ce își doresc în Parlament

 

Un gest dezamăgitor din partea candidaților de pe primele poziții pe listele Alianței USR-PLUS Brăila pentru Camera Deputaților și Senat. Cotidianul ”Obiectiv - Vocea Brăilei” a invitat în această campanie electorală toți candidații să ”răspundă pentru brăileni” și să transmită clar electoratului, de ce anume își doresc în Parlament (cu precizarea că pretenția pentru a primi un răspuns a fost cu atât mai mare în ceea ce privește candidații partidelor parlamentare). Ei bine, singurii dintre performerii politici importanți care au ignorat oferta au fost USR-iștii Cătălin Stancu (nr. 1 la Cameră) și Nicușor Ciocan (nr. 1 la Senat). Și subliniem USR-iștii, deoarece Mihai Isvoranu președintele PLUS Brăila, care ocupă locul 2 pe lista Alianței pentru Camera Deputaților, dar și colegul acestuia, Cristian Stan, cel de pe poziția a doua pe lista pentru Senat, ne-au transmis o prezentare în ceea ce îi privește, dar și o expunere legată de motivele lor de a candida. USR-iștii nu au organizat nici măcar o conferință de presă în cadrul acestei campanii electorale, nu au binevoit să răspundă la întrebările redactorilor ”Obiectiv - Vocea Brăilei” pe diverse teme de interes local și nici nu ne-au transmis până, ieri, la ora închiderii ediției print a ziarului, vreun banal CV,însoțit de o prezentare a motivelor pentru își doresc fotoliul de deputat, respectiv, senator. Astfel, așa cum am promis la începutul campaniei ”Răspunde pentru brăileni”, primul loc ”pe podium” la colțul rușinii, revine USR-iștilor Cătălin Stancu și Nicușor Ciocan.

De altfel, Stancu a mai fost la "colțul rușinii" și în campania electorală de la Alegerile Locale, când a candidat pentru președinția Consiliului Județean Brăila, însă nu s-a înscris în "Bătălia pe proiecte" (campanie organizată de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei", unde toți candidații și-au putut promova ideile în mod gratuit) cu nici măcar un proiect.

Liderul USR Brăila a organizat cea mai recentă conferință de presă, pe 6 octombrie, când a discutat despre rezultatul slab de la Locale, punctând, printre altele, că nu l-a interesat în mod special un loc în administrația publică locală, ci că mereu "s-a încălzit" pentru Parlamentul României, doar că la vremea respectivă a decis să candideze, mai mult ca o obligație morală și de partid. Atunci încă nu se definitivaseră listele Alianței pentru Alegerile Parlamentare, însă Stancu a reliefat că își dorește să candideze. Prezent la aceeași conferință, colegul acestuia, Nicușor Ciocan a punctat la rândul său, în premieră, că își dorește să candideze la Senat. Stancu s-a arătat atunci foarte încrezător în rezultatul pe care USR-PLUS Brăila îl va obține la Alegerile Parlamentare, plecând de la datele furnizate de un sondaj care indicase și scorul partidului la nivel național pentru scrutinul precedent. După acea conferință, exceptând câteva postări pe rețelele de socializare, cei doi aspiranți la Parlament din partea USR, aproape au dispărut.

Revenind la "Răspunde pentru brăileni", precizăm că ne-au transmis dezideratele lor sau cel puțin au avut bunul-simț de a se prezenta în conferințe de presă, candidații de pe primele poziții ale listelor propuse de: PSD, PNL, PMP, Pro România, dar și candidatul independent pentru un fotoliu de deputat, Adrian Tabarac. În rest, niciun candidat din partea vreunui partid mai mic nu a dorit să se prezinte în vreun fel în fața electoratului - o atitudine dezamăgitoare, având în vedere că, cel puțin la Brăila, discutăm despre foarte mulți doritori să facă parte din viitorul Legislativ, și care, nu de puține ori "trâmbițează" despre alternativa la partidele consacrate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro