Mergi la conţinutul principal

USR-iştii brăileni au sesizat BEJ pentru nereguli electorale

• după ce o voluntară aflată la sediul de campanie al filialei a fost amendată de Poliţie pentru afişele care erau lipite pe geamul clădirii, USR-iştii s-au ţinut de cuvânt şi au sesizat la Biroul Electoral mai multe nereguli • Cătălin Stancu şi Leonard Oprea (foto), primii doi candidaţi care deschid lista USR Brăila la Cameră s-au plâns, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre implicarea administraţiei în campania electorală

 

Membrii USR Brăila s-au prezentat, recent la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BEJ) nr. 9 pentru a face mai multe sesizări în privinţa neregulilor întâmpinate în campania electorală. Asta după ce o voluntară aflată la sediul de campanie al filialei a fost amendată de poliţişti pentru afişele care erau lipite pe geamul clădirii, ca urmare a unei sesizări la Biroul Electoral. Cătălin Stancu şi Leonard Oprea, primii doi candidaţi pe lista USR Brăila la Camera Deputaţilor, au susţinut ieri o conferinţă de presă pentru a sublinia lucrurile murdare de care s-au lovit în campanie.

“Fiind prima experienţă de acest gen pentru noi a fost aşa... o necunoscută. Aveam alte aşteptări de la o campanie electorală. Din păcate, se pare că nu am reuşit să scăpăm nici noi, nici alţii de lucrurile murdare care se pot întâmpla. Sancţiunea impusă de Biroul Electoral pentru nişte afişe de la sediul nostru, a fost după părerea mea o exagerare. S-a acţionat la comandă, efectiv. Afişele erau postate la interior. Chiar dacă se vedeau de afară. Legea permite să ai la interior afişe cu candidaţii. Dar s-a trecut direct la sancţiune maximă, în loc să fie un avertisment, sau să ne ceară măcar să le dăm jos”, a declarat, dezamăgit, Stancu, cu precizarea că va ataca procesul verbal întocmit de poliţişti prin care voluntara a primit o sancţiune contravenţională de 1.500 lei.

Sursa citată a reiterat ideea că deşi sesizarea împotriva USR a fost făcută de o persoană fizică, încă îi suspectează pe PSD-işti. Motiv pentru care a mers zilele trecute la BEJ cu 3 sesizări la adresa acestora.

“Puteam să depunem 20, nu era niciun fel de problemă, dar am zis să facem un lucru simbolic, în replică.  Avem o situaţie la Ulmu pe care am constat-o cu afişarea unor postere electorale PSD într-un alt loc decât cel prevăzut de lege. Era un avizier în curtea unei instituţii. O altă situaţie a fost la Vădeni, unde Primăria nu a pus la dispoziţia candidaţilor un panou suficient de mare. Panoul era deja plin şi nu lipiseră afişe decât patru partide. La Şuţeşti toate trei panourile electorale din localitate conţineau câte patru afişe ale PSD unul lângă altul, deşi legea permite doar două pe panou. Am depus şi fotografii şi filmări, să sperăm că nu se vor lega de cine ştie ce amănunte să nu ne ia în considerare. Suntem hotărâţi să mergem mai departe cu treaba asta. Aşteptăm reacţia autorităţilor pe măsura celei care a fost împotriva noastră”, a mai adăugat Stancu.

 

USR-iştii s-au supărat pe administraţia locală

În aceeaşi ordine de idei, cei doi membri USR Brăila s-au mai plâns de modul în care administraţia locală s-a implicat indirect în această campanie electorală, în favoarea PSD. Stancu a susţinut că modul în care s-au organizat zilele de sărbătoare din ultima perioadă, chiar în plină campanie, i-a lăsat un gust amar.

“Mai toată campania asta a fost plină de fraude, chiar dacă nu sunt fraude cu literă de lege, încadrate undeva. Am asistat zilele astea la nu ştiu câte sărbători organizate de Primăria Brăila, la colindători aduşi la începutul lui decembrie. Eu n-am mai văzut aşa ceva. După care a fost şi premierea olimpicilor de la Teatrul Maria Filotti. (...) Faptul că toate astea se întâmplă în plină campanie electorală mie nu mi se pare normal”, a declarat Stancu.

De asmenea, uşor ironic, candidatul nr. 1 al USR Brăila la Cameră a comentat şi faptul că primarul Marian Dragomir a ales doar culoarea roşu pentru decoraţiunile de Crăciun.

“Mai ales mă deranjează roşul. Am stat şi am analizat. Avem un ecran roşu, era un lucru pentru fotografiile copiilor, baba şi moşul îmbrăcaţi în costum naţional şi o chestie din poliplan pe fond roşu. Globul acela mare din faţa Primăriei e tot roşu. Fundiţele de pe marginea drumului la fel. Ţi se face rău de atâta roşu”, a conchis USR-istul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro