Mergi la conţinutul principal

USR-iştii brăileni, încântaţi că Nicuşor Dan a câştigat preşedinţia partidului

• deşi preşedintele interimar USR Brăila, Cătălin Stancu, a candidat pentru o poziţie în Biroul Politic Naţional, acesta nu a reuşit să o obţină • chiar şi aşa, USR-istul s-a declarat mai mult decât mulţumit, având în vedere că a primit 72 voturi „pentru” din partea celor 255 de delegaţi prezenţi

 

Alegerea lui Nicuşor Dan ca preşedinte al USR reprezintă un episod mai mult decât încântător pentru filiala brăileană a partidului. Potrivit datelor puse la dispoziţie de USR-işti, Nicuşor Dan a fost ales lider cu 176 de voturi (69%), în timp ce contracandidaţii săi au obţinut mult mai puţin. Emanuel Ungureanu - 62 voturi, Şerban Marinescu - 14 voturi şi Cornelia German - 3 voturi.

Preşedintele interimar al USR Brăila, Cătălin Stancu s-a arătat un susţinător convins al liderului USR-ist şi a explicat că din punctul său de vedere ceilalţi contracandidaţi abia dacă au avut vreo şansă.

„Consider că la ora actuală nu a existat un contracandidat real pentru Nicuşor Dan”, a afirmat Stancu.

Interesant de precizat este că şi preşedintele USR Brăila a candidat pentru o poziţie în Biroul Politic al partidului, însă nu a reuşit să o obţină în cele din urmă.  Stancu susţine însă că nu este deloc dezamăgit, în contextul în care organizaţia brăileană a avut doar 3 delegaţi prezenţi la Congresul Naţional de la Cluj (el, Leonard Oprea şi Silviu Vlad) şi a obţinut 72 de voturi.

„Eu sunt mulţumit. M-au votat aproximativ 30% dintre delegaţi din totalul de 255. Am fost foarte aproape de cele 112 de voturi pe care le-a obţinut cel care s-a clasat pe ultimul loc eligibil. De fapt, au fost două persoane şi s-a ajuns la balotaj. Chiar şi aşa, eu consider că m-am întors cu capul sus de acolo”, a declarat Stancu.

Interesant de precizat totuşi este că, potrivit rezultatelor centralizate ale alegerilor din week-end, USR-istul brăilean a obţinut mai multe voturi decât contracandidaţii lui Nicuşor Dan la preşedinţie (cei care au încercat să mai prindă un loc şi în Birou), dar şi faţă de câţiva deputaţi şi senatori USR.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro