Mergi la conţinutul principal

USR Brăila are susţinere parlamentară de la Bacău

• asta a declarat, ieri, Cătălin Stancu, preşedintele USR Brăila, cu precizarea că Lucian Daniel Viziteu Stanciu, deputat de Bacău al Uniunii, este originar din oraşul nostru • Stancu susţine că are un protocol de colaborare în acest sens şi dacă se va putea, propunerile USR Brăila vor ajunge astfel în Cameră • în paralel, acesta şi-a propus să mărească organizaţia judeţeană a USR şi să creeze filiale în judeţ, începând cu Făurei

 

Cătălin Stancu, preşedintele USR Brăila, susţine că partidul său nu va fi orb la problemele judeţului şi nici mut în Parlamentul României, doar pentru că în urma alegerilor din 11 decembrie unioniştii nu au câştigat aici niciun fotoliu de deputat sau senator. Acesta a punctat că Lucian Daniel Viziteu Stanciu, deputat USR de Bacău, este originar din Brăila, motiv pentru care s-a oferit să sprijine în Cameră şi proiectele USR Brăila legate de judeţul nostru, în măsura în care va putea.

“Chiar dacă nu avem deputaţi sau senatori la Brăila, avem un caz fericit. Spun asta pentru că un coleg de-al nostru de la Bacău este brăilean get-beget. Deja am stabilit un protocol cu dumnealui să ne susţină în Parlament şi propunerile noastre. Vom avea o colaborare pe tema aceasta cu el. Bineînţeles că aşteptăm susţinere de la toţi colegii noştri din USR, dar având în vedere că avem afinităţi locale, să spun aşa, propunerile noastre vor pleca în Parlament prin intermediul dumnealui. Este vorba despre Lucian Daniel Viziteu Stanciu, a terminat la Colegiul Naţional «Nicolae Bălcescu». A făcut o facultate, apoi a mai făcut o altă facultate în Franţa. Soţia sa este din Bacău, s-a mutat acolo de 3 ani şi este în momentul de faţă deputat. Am stabilit că ne va susţine şi nouă proiectele când a fost în vizită la Brăila”, a declarat Stancu.

USR-istul speră că acest argument va atrage şi mai mulţi oameni către organizaţia judeţeană, pe care speră să o dezvolte pe cât posibil. De altfel, Cătălin Stancu a afirmat că acesta este principalul său deziderat pentru perioada imediat următoare.

“În primul rând o să ne ocupăm de extinderea organizaţiei pentru că avem o grămadă de oameni care ar fi dorit să devină membri, dar nu ne-am putut ocupa de asta în timpul campaniei electorale. Apoi au venit sărbătorile de iarnă şi am fost nevoiţi să amânăm din nou. Dar acum ne vom ocupa de primirea de noi membri. Intenţionăm să deschidem filiale prin judeţ. Cred că prima dată vom deschide la Făurei şi ne vom mai orienta să vedem unde vom mai putea face acest lucru. Cel mai probabil, la finalul lui martie urmează să organizăm şi alegeri, dar asta dacă vom depăşi un anumit număr de membri. Vom face alegeri şi ne vom stabili din nou conducerea. Pentru că în aprilie vom avea o convenţie naţională la care o să se aleagă conducerea la nivel de ţară şi trebuie să facem şi noi acest lucru în plan local”, a mai explicat Stancu.

 

USR-iştii susţin că vor fi cu “reflectorul” pe Primărie

Sursa citată a mai adăugat că deocamdată este prematură orice discuţie legată de candidatura sa sau a altui membru la conducerea USR Brăila, în momentul în care se vor organiza alegerile. Chiar şi aşa, Stancu a apreciat că organizaţia va încerca pe cât posibil să îşi joace rolul de partid de opoziţie şi în judeţul nostru, în ciuda faptului că nu are reprezentanţi în administraţia publică locală.

“Din păcate, ştiţi că la Brăila noi nu suntem nici în Consiliul Municipal, nici în cel Judeţean, dar avem de gând să monitorizăm toate activităţile Primăriei şi să le amendăm în momentul în care nu sunt aşa cum ar trebui. Dar trebuie să fim sinceri. Putere nu avem. Efectiv. Vă daţi seama că nu avem niciun fel de pârghie, putem doar să luăm poziţie dacă va fi cazul”, a declarat Stancu.

În aceeaşi ordine de idei, USR-istul a precizat că în continuare organizaţia va continua să activeze în sediul închiriat, pe care l-a avut şi în campania electorală, aflat pe Bulevardul Idependenţei, colţ cu Strada Şcolilor. Cu toate acestea, sursa citată a mai punctat că Primăria este obligată prin lege să asigure un sediu organizaţiei, aşa că aşteaptă să vadă ce ofertă de locaţie va primi înainte de a hotărî unde îşi va desfăşura activitatea USR Brăila în perioada următoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro